0

Ødelagt ABS-aggregat

spurt 2016-12-01 12:57:06 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei

Jeg måtte på verksted med bilen min i går etter at flere lys begynte å lyse i panelet. Der fikk beskjed om at ABS-aggregatet måtte skiftes. Bilen er en VW Golf 1,4 2008 modell som er kjørt 74000 km. Prisen for å skifte aggregatet kom på kr. 31.200,- Er dette en "vanlig" feil eller er dette noe som jeg kan reklamere på. Bremsenklosser og kalipper ble skiftet i vår.

Jeg synes bilen er for gammel til at jeg har lyst til å legge ut såpass mye penger på den, men samtidig har den jo ikke kjørt særlig langt. Har du noen råd eller tips?

Vennlig hilsen Gerd Salvesen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-12-05 13:46:21 +0100

Vanskelig å reklamere på en bil som er såvidt gammel, men i ditt sted ville jeg sjekket prisen hos et uavhengig verksted. Den delen du nevner, er relativt dyr om du kjøper den gjennom et norsk merkeverskted, men om bildeler.no eller en annen tedjepartsleerandør kan skaffe den, skal du ikke bli forundret om delekostnaden plutselig går ned til det halve. Timeprisen hos uavhengige verskteder er også gjennomgående lavere. Men...et NB....for en jobb som dette...bruk et autorisert verksted....

En mulighet er også om du har gode venner som kan hjelpe deg å bestille delene selv, fra det være seg bildeler.no eller direkte fra Tyskland (ofte enda rimeligere) og finne et verksted som gjør jobben uten å sette i gang en evig diskusjon om at de bare monterer deler de selv tjener penger på....

Sist, men ikke minst...SVERIGE er en god ting med langt lavere priser på "alt". Men husk at reparasjonen i utgangspunktet er momspliktig om den overstiger beløpsgrensen på hhv 3 / 6000 kroner....det vil de fleste verksteder i Sverige kunne fortelle deg mer om...du får da refunderst svensk mva...så det går pari-pari. Du finner bla et svært velrenommert VW-verksted i Strømstad.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-12-13 21:48:57 +0100

På noen eldre volkswagenbiler av din årsmodell, så har det vært mulig å få tak i et reparasjonssett som omhandler kun skift av hydraulikkenheten, og ikke komplett aggregat m/ styreenhet. Mener denne prisen lå på rundt 6-7000kr for hydraulikkenheten. Dette vil fikse feilen på bilen din, kun hvis du har en feilmelding på "Bremsetrykkføler 1". Dette er en kjent feil, og føleren sitter integrert i den hydrauliske delen av abs'n. Hvis dette er feilen du har, så ville jeg dobbeltsjekket om du får et reparasjonssett til din bil.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger