0

hvilken el- eller hybrid?

spurt 2017-01-25 18:33:18 +0100

anonym bruker

Anonym

hei, jeg ser etter "ny" bruktbil, men vet ikke hva som passer meg best etter forbruket mitt. det blir for meg meste små- og bykjøring, men har gjevnlige turer på ca 120 km også på vinter en eller to ganger i måneden. det hender også at bilen står i noen dager, vil dette ha noe å si på det oppladede batteriet med tanke på slit eller endring i oppladethet? per i dag trenger jeg jeg ca bare en tank i mnd, så hvor ofte må jeg da eventuelt lade bilen med samme forbruk? jeg trenger ikke noe stor bil, men er ikke nå begeistret for de "komprimerte" bilene. har en liten peugeot 206 fra før men vil gjerne oppdatere til noe på rundt 250 000. er ikke fast på denne prisen, men helst under enn over. har en forkjærlighet for e-golf, for jeg kan ikke så mye om de forskjellige bilene, så om du kan hjelpe meg om å snevre inn hvilke biler det er verdt å se på, har dette hjelpet mye. jeg skulle også hadd noen tips om hva jeg skal se etter om tekniske ting eller ting som jeg burde unngå når det gjelder akkurat el- eller hybrid.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-01-25 21:01:36 +0100

Om du ikke kjører lenger enn disse vinterturene på 120 kilometer, og ellers ikke kjører med mye folk og pikk og pakk i bilen, og ikke har behov for å kjøre med tilhenger innimellom, kan en elbil være en løsning. Golf er uansett et godt valg, både som hybrid og elbil. Begge er passe store, og sistnevnte har nå en elektrisk rekkevidde på 300 kilometer. Med adaptiv cruisekontroll og automatgir får du i begge tilfeller en bil som er god å kjøre både i byen og på landeveien, fordleen med hybridversjonen er at du har en bensinmotor som overtar når du trenger mer rekkevidde...eller rett og slett ikke får ladet. Golf GT/E er også en plug-in hybrid, du kan altså spare drivstoff ved å koble den til strøm ved jevne mellomrom.

En ren elbil krever som kjent jevnlig lading, om du ikke har tilgang til lading der du bor, er det litt logistikk med i bildet...og ikke minst tålmodighet: det tar tid å "fylle tanken". Det første du gjør, er å sjekke hvilke lademuligheter du har der du vanligvis kjører....er svaret JA, dette er BRA, kan du velge elbil. Bor du derimot i en blokk uten lademulighet, og en by der du har få lademuligheter....bør du vurdere hybrid. Bla fordi HJEMMELADINGEN også gir deg mulighet til å spare strøm ved at du starter hver dag med en fiks-ferdig oppvarmet bil...på vinteren betyr dette mye for total rekkevidde.

Hvor OFTE du må lade, er et spørsmål som avhenger av kjøremønsteret. Når du kjører en "tank" i måneden i dag, kan det være alt mellom 500 og 1500 kilometer. Jeg kjører diesel...mine dieselbiler har en praktisk rekkevidde på 1500 kilometer på en tank....Du ser poenget? Om du kjører 500 kilometer i måneden, bør du lade en elbil minst tre ganger for å være sikker på å ha "nok" strøm for de 500 kilometerne du kjører på en måned. Om du kjører 1000...blir det tilsvarende mer...

Forøvrig er jeg medlem av VAG Fan Club etter mange gode år med VW. En VW Golf, det være seg hybrid eller ren elbil, er en god bil....har kjørt Golf 7 noen år sjæl nå....den gjør alt du ønsker på en grei måte. Den er også pålitelig, og du har en god importlør og solide merkeverksteder i ryggen. Logistikk mhp deler mv er heller aldri et problem, og bank i bordet, man tar garantispørsmål svært seriøst. Det du BØR ha i bakhodet, er at en ny Golf bør kjøres rett på understellsbehandling...originalbehandlingen er, som på mange andre nye biler, ikke i nærheten av å være tilstrekkelig for norske vinterveier. Planlegger du å ha bilen mer enn si te år...er det ingen ting å lure på....få forhandleren til å ordne det for deg før levering.

PRØVEKJØRING er også viktig...sett av god tid og gjør en avtale med selger også...du har alltid mange spørsmål både før og etter en prøvekjøring. Prøv gjerne både ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger