0

Et godt alternativ til familie bil blant el-bilene?

spurt 2017-05-03 00:27:46 +0100

updated 2017-05-03 00:30:32 +0100

Hei Benny, min samboer og jeg har i det siste vurdert sterkt å bytte til en el-bil. Vi har i dag en bmw 1 serie (2010), og har egentlig vært enige om at når vi skulle gå over til en større familie bil så skulle det bli en bmw X3. Men så har som sagt tanken på at kanskje det ikke hadde vært så dumt med en el-bil isteden. Vi er ikke kjent med el-bil markedet og vet egentlig lite om hva som finnes der ute. Men ideen om en el-bil virker bra, kostnaden på strøm vs bensin, billig årsavgift, gratis (billig) bom osv. For oss som bor i Kristiansand og stort sett kjører relativt lite og kort så har vi nok mye å hente her kostnadsmessig.

Så det vi hovedsakelig lurer på er hva kan vi forvente av reparasjon kostnader på en gjennomsnitts el-bil? Hva er vanlige ting som går i stykker og er dette evt dyrere å reparere enn "vanlige" biler?

Vi har sett mye på mercedes-benz b-klasse electric drive, dette ettersom vi er på jakt etter en litt større el-bil som skal brukes som den primære familiebilen. Er dette et godt valg for oss og hvor negativt er det at den ikke kan hurtiglades? Finnes evt det andre (suv lignende) biler i ca samme prisklassen vi burde se på?

På forhånd takk for hjelpen, hilsen Alf Marius og Elisabeth

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-05-03 12:54:50 +0100

Heisann!

Det er slett ikke noen dumme tenker dere har gjort dere der. Snarere tvert i mot. Slik du beskriver bruk og behov, så tror jeg elbil er riktig for dere!

Bor man i by og kjører stort sett korte turer sparer man både miljø og penger på å ha en elbil. Så kan man jo bruke "nabobil" eller leiebil på lengre turer, de få gangene det er aktuelt. ' Mercedes B-Klasse er stort sett veldig fine og gode biler, så jeg er ikke redd for å anbefale kjøp. Eneste ulempen, er den du selv påpeker - dette med hurtigladning. Det gjør at eventuelle langturer tar litt lengre tid og må planlegges bedre.

Når det gjelder service og vedlikeholdskostnader på elbiler så ligger dette normalt godt under biler med forbrenningsmotor. Man slipper oljeskift, tennplugger, turbohavari, tette partikkelfiltre og registerreimbytter. Så også her er det penger å hente.

Når det gjelder andre elbiler dere bør vurdere, så blir det de vanlige som Nissan Leaf, VW e-Golf og Kia Soul.

Ønske lykke til med spennende elbil-prosjekt!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger