0

Hvorfor går motoren i nødmodus?

spurt 2017-08-27 23:11:19 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg har en bobil med Transit 2,4 TDCI som har gått 85.000 km og EGR-ventil blei byttet etter 40.000 km. Gjennom de siste par-tre årene har motoren gått i nødmodus stedig hyppigere med ubehag dette medfører. Det har flere ganger blitt diagnostisert til turborelatert feil. Noen ganger kan jeg kjøre 10-15 mil før feilmelding oppstår. De fleste feilmeldingene/nødmodus oppstår som regel ved stor belastning. Når jeg begynner å kjøre fra kald motor kan jeg nesten uten unntak kjøre mange mil før første feilmelding kommer opp. Når det først har oppstått skjer det gjerne ganske hyppig 5-10 ganger, men den kan også gå i normalmodus med litt mindre effekt i milevis. Forhistorien avsluttes her. På ferietur i Sverige nylig brukte jeg for første gang dieseltilsetning (STP diesel injection trim). De første 30-40 min var det ikke noe forandring, men deretter kjørte jeg 30 mil med effekt på motoren som ikke var til å kjenne igjen siden den var ny!! Kan det være mulig at ei flaske dieseltilsetning til SEK 53 kan rense opp i hele systemet - grums/sot/avleiring? Jeg stoler ikke helt på denne enkle løsningen og kommer å kjøre flere turer for å provosere med god belastning. Bilen er 10 år gammel og det må nødvendigvis ha lagret seg ting som må renses ut av systemet. Hva er erfaringer med diseltilsetninger for å rense opp?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-08-28 12:56:49 +0200

Heisann! Må innrømme at jeg generelt er litt skeptisk til mye av "vidunderkurene" som tilbys. Men diesel- og dyserens kan faktisk funke. Har hørt flere eksempler på det.

Her har du tydeligvis klart å blåse ut noe som har ligget og irritert elektronikken i bilen din. Får bare håpe den fortsetter å gå som ei kule. Jeg tror det!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger