0

tillatt taklast når det står "ikke oppgitt" på vognkort.

spurt 2017-11-09 10:00:15 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Har vanskeligheter for å orientere meg ordentlig rundt lover og hjemler for taklast på biler. Vet at maks tillatt taklast står i vognkortet til bilene, men hva er forskjellen når det i vognkortet står "0" og "ikke oppgitt".

Flere forhandlere informerer om at bilen kan ta taklast, men at de ikke monterer pga av manglende info i vognkortet, men de selger til Nissan leaf m.fl andre mindre elbiler. Flere produsenter av takboks/rails m.mer som Thule og Calix selger modeller som er spesifikke til disse bilmodellene (elbiler).

Kan man da montere med produsentens garanti på at det er testet og at bilen tåler det?

Mvh Sebastian

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-11-06 19:26:51 +0200

Hentet fra motor.no

For å kunne registrere en verdi for taklast i vognkortet, er vegvesenet avhengig av å få opplysningene om dette enten i typegodkjenningen av bilen, eller som dokumentasjonen fra importøren.

Må framlegges – Hva skal man gjøre for å få disse opplysningene inn i vognkortet? – Dersom det er oppgitt en verdi for taklast i instruksjonsboken for kjøretøyet, kan eier fremlegge denne for Statens vegvesen og be om at denne verdien legges inn på kjøretøyet i kjøretøyregisteret. Verdien vil da komme på vognkortet, forklarer Nordan.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger