TV 2 Play
Min konto
0

Startproblem og ECU software error

spurt 2017-11-27 11:49:55 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg har en Hyundai Terracan som konebil, og i det siste har den ikke villet starte uten at vi bruker startgass, og det er jo veldig tungvint i lengden. Merkeverkstedet har ikke klart å finne årsaken til problemet, men mener det kan være ECU'en som må skiftes. Dette er jo en dyr affære, og prisen/ verdien på denne bilen (2004 og 191 000km) kan ikke rettferdiggjøre en slik kostnad. Jeg har prøvd å finne ut om ikke det skal gå an å oppdatere/ reprogrammere ECU men fnner ikke noen ting om dette på nettet. Når bilen først har startet med startgass, går den som en drøm, og vi har ingen problemer. Den vil ikke starte når den er varm heller. Har du/ dere noe som kan være til hjelp her? På forhånd takk. Email: vidarroe@hotmail.com Vidar Røyseth

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-11-29 13:03:08 +0200

Heisann! Dette høres ikke bra ut. Jeg hdde selv en av de aller første Terracan som kom til landet - var kjempefornøyd med den.

Vet at det kan være problemer med sensorene til kamaksel og veivaksel på disse bilen, de bør sjekkes ut slik for sikkerhets skyld.

Men, jeg har vel mer tro på at den ikke får drivstoff, ettersom den starter greit på startgass. Her bør noen måle dieseltrykk, dieselmengde, etc og om alle pumper fungerer som de skal.

Det er for enkelt bare å skifte deler for tusenvis av kroner uten å feilsøke grundig først. Man må være sikker og da må man feilsøke.

Det var også, i alle fall på de tidlige bilene, feil på dieselpumpene, noe som gjorde at det kom bittesmå stålspon i commonrail-systemet og dysene. Alt måtte skiftes og det ble steindyrt. Det er neppe så ille her ettersom bilen går fint når den starter. Jeg tipper at det er en ganske enkel ting, bare man finner feilen.

Tipper også at du kan finne brukte deler til disse bilene etter hver om du skulle få behov for det. Ønsker lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-01-22 19:16:43 +0200

Har en med samme problem. Kidder ut et batteri uten start men med en liten dusj startgass kommer den med en gang. Starter også etter på om man stopper og starter. Akkurat som den ikke får nokk diesel i startøyeblikket? Kan vel også være glødepluggene, +++ mye annet.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar