Valgets kval - Volvo eller Mercedes?

spurt 2018-01-26 20:53:33 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Etter årevis med gamle biler skal jeg endelig gå til innkjøp av en litt nyere bil. Etter å ha tenkt nøye over saken, har jeg kommet til at det enten må bli en Volvo V70 D2 eller en Mercedes E 200 diesel (stv.). Fornuften min forteller meg at jeg skal kjøpe en Volvo, mens hjertet mitt stemmer for en Mercedes, fordi jeg elsker disse bilene.

Det blir nok en 2010-2012-modell, helst kjørt under 100' km, og Volvoen koster rundt 200' (jeg får litt rabatt på Volvo av en venn), mens Mercedesen ligger på ca 260'.

Mercedesen er litt dyrere enn Volvoen i innkjøp, og jeg tenker automatisk at den også er dyrere i drift. Men er den egentlig det? Ja, den bruker bittegranne mer diesel, men det er ganske jevnt, men slitedeler koster omtrent det samme. I disse feilprosent-statistikkene kommer Mercedes også noe bedre ut enn Volvo.

Men er det for eksempel dyrere å ta service på en Mercedes? Og er intervallene annerledes? Og må jeg påregne flere dyre reparasjoner som krever originaldeler med Mercedesen enn med Volvoen?

Jeg har hørt at Mercedes har hatt litt problemer med registerkjedet på 2,1-literen sin - er det noe jeg bør tenke spesielt på?

Jeg har hatt noen Mercedeser før, men disse har vært gamle, og jeg har skiftet så og si alt av slitedeler selv. Er det riktig at dette i stor grad ikke lar seg gjøre på S212-utgavene, grunnet all elektronikken?

Og videre har jeg hørt at Volvo har hatt litt problemer med automatkassene (for det blir nok automat). Men det var kanskje bare på tidlig 2000-tall?

Jeg beklager at jeg spør om mange ting på en gang nå, men jeg håper du kan hjelpe meg likevel, for jeg klarer virkelig ikke å bestemme meg.

Kjernen i det jeg lurer på er egentlig: Er Mercedes E 200 diesel, om du ser bort fra forskjellen i innkjøpspris, et veldig ufornuftig valg sammenliknet med Volvo V70 D2, med tanke på driftsøkonomi?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett