Klikklyd bak/høyre

spurt 2018-06-14 06:33:36 +0200

Hei,

Jeg er eier av en Toyota Yaris 2010 modell som har gått 50000. For ca 4 uker siden var jeg på Toyota service og fikk byttet til nye bremseskiver og bremseklosser, begge sider bak. Etter dette har det vært en pipelyd, men mest irriterende er en klikklyd som kommer i lav hastighet og spesielt på dårlig veier, med fartsdumper. Dette er en klikklyd som jeg lokaliserer til høyre hjul bak. Jeg har hatt den inne til sjekk p.g.a denne lyden 3 ganger, pluss at den ble godkjent på Eu kontroll for 4 uker siden. 2 uker før dette hadde jeg hovedservice på bilen, som igjen var noen uker etter bytte av bremseskiver og bremseklosser bak. Jeg begynner og bli veldig frustrert, og i går la jeg merke til at en stålvaier som er festet på høyre hjul bak er løs og ledig. Kan rikke på den frem og tilbake med fingrene, mens på venstre side er den stram og sikkert sånn den skal være, for der er det ingen ulyder eller klikklyder. Verdt og si er også at klikklyden går bort når jeg bremser, og kommer tilbake når jeg slipper opp bremsen.

Jeg har både tatt bilder av dette og en lydfil av klikklyden, som jeg har oversendt til verkstedet nå.

Jeg er en totalt amatør, og er som det jeg uttaler meg hva jeg tror det kan være. Kan det være at denne stålvaieren tar inntil felgen? For det virker jo kanskje logisk at når jeg da trykker inn bremsen, så går denne klikklyden bort siden den vel går mer bort fra felgen? Denne er nemlig som sagt over løs og ledig i motsetning til venstre side der den er helt stram. En kamerat av meg nevnte demper, men da hadde vel denne lyden ikke gått bort ved bremsing? Er i hvert fall en klikklyd som kommer og går, og er der ikke i høy hastighet. Er når jeg holder fra 20-40 km/t.

Det som har vært mest frustrerende er at denne lyden ikke har vært der, mens jeg har prøvekjørt med mekaniker på service. Men det bør da være mulig lokalisere det med et lydopptak?

Denne klikkelyden var der en dag for ca 3 uker siden, og kom tilbake for 6 dager siden. Etter dette har den kommet og gått hver dag, og når den først har kommet så blir den der, ved lav hastighet. Det er også en klikklyd som har samme mønsteret som pipelyden. Følger på en måte turtallet, og begge går helt bort ved bremsing, for deretter komme tilbake når bremsen slippes opp. Før jeg byttet ut bremseskiver og bremseklosser bak var bilen kjempefin og kjøre uten noen ulyder. Føles også ut som denne klikklyden blir mer og mer hyppig.

Nå har jeg tatt kontakt med Toyota for fjerde gang og føler meg bare utrolig dum og klagete, men synes ikke det er noe særlig og kjøre med en klikklyd bak i bilen, som jeg tror 99 prosent sikkert er fra ... (more)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett