0

Avstand til forankjørende kjøretøy?

spurt 2018-07-22 19:02:27 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, etter at jeg i 2017 kjøpte meg en helt ny Mazda 6 Optimum så har jeg kommet til å bli veldig glad i deres MRCC (Mazda Radar Cruise Control), men jeg har mange gang tenkt på dette med avstand til bilen foran. Man har jo blitt opplært til å holde 3 sekunders avstand men selv når jeg har systemet på avstanden lengst mulig unna så holder det ikke mer en 2-2,5 sekunders avstand. Det er mulig å regulere i tre ulike avstander og de to trinnene nærmest tør jeg jo rett og slett ikke å bruke da jeg synes det blir fryktelig nære. Ser jo også av en artikkel her hos Broom at satsene ble økt i januar 17 til 6650.- hvis man ligger for nære og at UP forholder seg til 3 sekunders regelen. Er det greit å ligge nærmere forankjørende bil en de tre sekundene hvis man som i mitt tilfelle har bil med RCC og autobrems? Vil jo egentlig tro at sikkerheten er ivaretatt så lenge som systemene er operative.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-07-23 10:23:05 +0200

Heisann!

Dette synes jeg er for tett, og jeg hadde ikke turt å stole helt på dette i høyere hastigheter. Jeg er, som deg, godt innprentet med 3 sekunders regelen og tror den er veldig riktig.

Da her men ett sekund til å reagere, ett sekund på å bremse / stoppe og ett sekund i margin. Det bør absolutt være såpass.

RCC og autobrems er IKKE primært til for å hindre sammenstøt, men for å redusere skadene. Det er det bilfabrikkene selv sier. Så ikke stol 100 prosent på disse systemene.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger