TV 2 Play
Min konto
0

Peugeot 308 2009 med mye feil?

spurt 2018-07-23 10:46:45 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Jeg og min samboer kjøpte en Peugeot 308 2009 modell i februar. Den virket veldig grei ved inspeksjon og prøvekjøring. Da vi kom hjem med den starta den altså ikke morgenen etter (skal sies det var veldig kaldt). Vi var innom et Peugeot verksted med den og fikk skifta en temperatursensor samt oppdatert kjørecomputer. Etter dette starta den fint, men så begynte den å rykke veldig spesielt i første og andre gir. Vi fikk sjekka dette og det endte etter to runder hos verksted med utskfit av en ventil. Bilen har også mast om depollution system faulty eller noe sånnt i dashbordet. I mai fikk vi varsel om å sjekke motorolja, greit nok det, vi endte opp med å fylle på én liter med olje. Men nå i går fikk vi beskjed igjen om å fylle olje, jeg sjekka og ja det var ganske tørt så jeg etterfylte en halvliter til. Det er ikke oljelekasje under bilen, så det virker ikke som vi har direkte lekasje heller. Den rykker forøvrig enda ved lavt turtall.

Vi er egentlig veldig dritlei hele bilen nå og det har ødelagt hele gleden med kjøp av første bil. Vi er veldig grønne når det gjelder bil og rettigheter, men lurer på om har noen sak på forhandler? Er det vits å ta dette opp for å kanskje evt får hevet kjøp eller bytta til en annen bil? Eller er dette vi noe bare må regne med å slite med? Vi har egentlig bare lyst å bli kvitt hele greia nå.

Bilen har forøvrig gått ca 102 000 km og har hatt oppfølging på service etc. Sier på forhånd takk for hjelpen!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-08-05 12:20:05 +0200

Dette hørtes veldig rart ut. Du sier ikke noe om du har bensin eller diesel-motor, men uansett er ikke dette noe morsom opplevelse.

Er du helt sikker på at bilen har fulgt alle serviceintervaller og byttet det som de tilsier? Vet at mange bare bytter olje og kaller det for service, så går både drivstiffsfilter, luftfilter +++ tett. Hvorvidt du faktisk sjekket oljenivået på bilen før du kjøte den skriver du heller ikke noe om. Hvis det nesten ikke har vært olje på, holder jo ikke 1 liter i påfyll. Noe forbruk av olje skal jo bilen ha.

Har selv en 308 fra 2011 som har ruslet snart 140K. Den har vært fulgt opp med servicer etter intervall, og det har Aldri vært behov for noen reparasjoner uover dette.

I forhold til rettigheter ved bilkjøp stiller man ofte svakt, så sant ikke selgeren med overlegg har forsøkt å lure deg. Har du kjøpt den fra en merkeforhandler ville jeg likevel forsøkt å få bilen komplett utbedret, gjerne etter f.eks en Naf-test som kan si litt mer om bilens faktiske tilstand.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar