Bilvalg/kostnad

spurt 2018-09-01 13:26:18 +0100

Hei Benny. Etter uheldigvis å kommet i en livssituasjon hvor jeg er forholdsvis lite bemidlet er bilvalg blitt vanskelig. Pga stort sett fraværende kollektivt alternativ, barn og jobb så er jeg avhengig av bil, og vil ha diesel pga drivstoffkostnadene. I min prisklasse må jeg regne med høy kmstand eller høy alder på bilen.

Jeg kjører i dag en VW Touran 2,0 tdi, 2008 mod, km stand ca 240000. Bilen fungerer bra til mitt bruk, og har gått greit inntil det siste halvåret. Etter det er jeg mildt sagt frustrert over mye reparasjon og dyre regninger. Så nå er tanken på alternativ kommet opp.

Å koste på bilen mer penger og fortsette å kjøre den, eller kjøpe noe annet.

Fornuften sier japansk og driftsikkert, der det eneste som frister kan være Toyota Avensis.

Ønsket er Volvo V70 eller BMW 5 serie. BMV har jeg slått ifra meg pga pris.

Jeg har sett noen Avensis med 177 hk som kan friste, men jeg har sjekket litt og skjønt det slik at disse motorene er utsatt for havari. Og hørt rykter om at de modellene som kom med partikkelfilter hadde en del motorproblemer. I tillegg er vel Toyota ikke helt frie for rust, bla bærebruer har jeg fått med meg. Er det noen modeller som utmerker seg som mer driftsikre enn andre, eller noen jeg burde styre utenom?

Jeg har kjørt litt V70 igjennom bekjentskap, og likte bilen veldig godt. Er den bilen jeg har funnet best sittestilling i pga mine lange ben. Automat er ikke aktuelt med tanke på utgifter med vedlikehold og eventuelt havari. Disse har ofte høyere kmstand i min prisklasse, men jeg vet at de kan gå veldig langt. Så har jeg et inntrykk av at de er bedre med tanke på rust. Jeg har sett de med forskjellige motorer. Den minste på 1,6 liter er ikke aktuelt. Hvis jeg ikke husker feil har jeg sett både 2,0, 2,4 og 2,5 liter. Og 124, 136, 163 og 184 hk. Hva er det mest fornuftigeste alternativet med tanke på driftsikkerhet og vedlikeholdskostnader? Og er bilen grei å kjøre med 2,0 liter?

Har du noen tips å komme med, eller hva ville du gjort hvis du var i mine sko?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett