TV 2 Play
Min konto
0

Hva holder best på bruktbil, bensin eller diesel?

spurt 2019-02-24 16:28:22 +0200

Hei hei!

Jeg driver å vurderer mulige bruktbiler og ønsker først og fremst en bil som ikke må på reparasjon annenhver måned til en ok pris helst under 100 000 kr. En bilkunnig venn av meg anbefalte meg at hvis jeg skulle gå for en bil som var 10 år eller eldre, så burde jeg velge bensin foran diesel. Husker jeg rett så skal dette være fordi diesel krever høyere trykk for å antenne, dermed tar bildelene også mer skade over tid. Hva tenker du om dette? Bennysin eller Vin Diesel på bruktbil?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-02-25 11:14:28 +0200

Heisann!

Jeg tror ikke en dieselmotor er mer utsatt for slitasje enn en bensinmotor. Jo, de jobber under høyere trykk, men det er de konstruert for. De jobber også på lavere turtall - og det taler for lengre levetid.

Jeg synes også at det er verdt å ta med i vurderingen at diesel både er billigere i innkjøp og at forbruket er lavere enn på en ditto bensinbil.

Jeg fylte selv bensin til over 16 kroner literen forleden dag - da begynner det å bli dyrt ...

Men på en såpass billig bil som du ser på tenker jeg at det aller viktigste er å finne en hel og pen bil i god teknisk stand, som er godt fulgt opp i forhold til servicer, EU-kontroll etc. Og la det være det avgjørende for bilvalget.

Jeg synes det er langt viktigere enn om en bil går på bensin eller diesel. Det handler jo også litt om smak og behag – rett og slett hva du foretrekker.

Lykke til med bilkjøp!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Tusen takk for svar! 16 kroner høres ikke veldig fristende, men må nesten se ann hvordan kjøremønsteret mitt blir også. Da skal jeg ta med meg dine gode råd. Takk for hjelpen!

Caplino gravatarbildeCaplino ( 2019-02-25 15:13:10 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar