Hvorfor er ikke denne drivlinja mer populær?

spurt 2019-03-18 11:55:48 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

Jeg farter rundt i en 1.Gen Opel Ampera (Les: Chevrolet Volt med "Opelfisering"). Har også en 08' Xtrail, om det setter ting i perspektiv.

Personlig er jeg meget fornøyd med denne bilen, da jeg har sansen for drivlinja; i 99% av tilfellene er det en Elbil med rekkeviddeforlenger. 150hk elektrisk motor driver hjulene, med et planetærgirsett som gjør det mulig for bensinmotoren å hjelpe til når det virkelig går unna (140km/t+). Kjører denne til og fra jobb hver dag uten å bruke bensin, det går bare bort bensin når det enten er -10 ute, eller når jeg kjører over 5mil. Da sparker bensinmotoren inn, i fjor skjedde det 2 ganger for å rotere oljen og vedlikeholde motor, da det ble måneder mellom hver gang batteriet gikk tomt.

De aller fleste hybrid bilene jeg ser på markedet i dag har fult opp konvensjonelt drivverk, samt en liten elektrisk motor i serie med girkassa, eller på akslingen bak. Altså får du en fullverdig og fullkompleks drivlinje, samt en puslete elmotor som skal flytte på herligheten helt alene. Jeg har ikke mye til overs for dette konseptet: en av de største fordelene med elektrisk drift er følelsen: ingen girkasse betyr nærmest flat moment og effektkurve fra 0 til 20 000rpm. Du mister mye av dette når elmotor på 80hk skal skyve bil som passerer 2 tonn i oppoverbakke, 80km/t.

Batteriet er på 12kW/h, men du får ikke hentet mer enn 10kW/h for å skåne batteriet for slitasje. Moderat batteri er mer spiselig fra et miljøperspektiv hvor det pekes på tonn CO2/kW/h.

Joda, det er et spørsmål her: Hvorfor er ikke Voltec drivlinja mer populær? Sitter Chevy på alle patenter slik at ingen kan lage noe lignende? Ønsker de ikke å "vaske" ut kompetansen og investeringene de har gjort i å lage forbrenningsmotorer? Eller er denne typen bil et utviklingsmesig kostbart sidespor, når det er ren elbil som er framtida? Ka du tru?

Drømmen hadde vært en MPV med denne drivlinja. Zafira Tourer Voltec? Ja takk.

Hilsen Ølogvin

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett