0

Momentnøkkel - hvor viktig

spurt 2019-04-01 09:50:22 +0200

okh gravatarbilde

Etter 30 år med dekkbytte, har jeg aldri brukt momentnøkkel. Ja, jeg har vært flink til å ettertrekke etter ca 50 km, uten at det har vært nødvendig å stramme. Nå har jeg 'ny' bil, med to forskjellige typer alu felger (og irriterende nok) forskjellige bolter. Kjøpte bilen av en hobbymekker rett etter dekkskift i fjor, og da ettertrakk vi til boltene før jeg kjørte 500km hjem. Han gjorde akkurat som meg - og som dekkbyttevideoen din - og trakk til med 'grei' håndkraft Det står heller ikke noe i instruksjonsboken om moment på hjulbolter.

Men forleden så jeg på nett at mange sier at momentnøkkel er 'nødvendig', 'svært viktig' osv. I en garage i fjor sa de at det bare var noen helt få bilmerker/felger hvor nøyaktig momentet var avgjørende. Så da lurer jeg på om jeg skal: - stramme med det håndlaget jeg er vant til (gratis), - gakke til Biltema og kjøpe en momentnøkkel så jeg vet sånn ca. (kr 100) - kjøpe kvalitets-momentnøkkel eller muttertrekker+momentstav (kr 500 +++++).

Eller sagt på en annen måte, ville du byttet dekk uten å ha momentnøkkel for hånden?

ok

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-04-01 10:11:25 +0200

Heisann og takk for interessant spørsmål. Nei, når man som deg her mer enn 30 års erfaring med hjulskift er det ikke nødvendig med momentnøkkel. Jeg tipper du, med din erfaring, har dette i armen.

Er man amatør eller nybegynner så er man kanskje mer usikker. Da kan det så klart være et nyttig hjelpemiddel.

Om du går til anskaffelse av dette så kjøp en "god gammeldags" momentnøkkel av god kvalitet, framfor momentstavene til muttertrekkere. Da kan du bruke den til andre ting også, slik som topplokksbolter etc.

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takk for raskt svar. Og ikke minst at det var det billigste, enkleste, og det jeg helst ville ha :-) Nå er jeg eneste igjen i gata som bytter selv. Ikke bare fordi det er (minst) like raskt, men også pga. kommentar fra ca 12 årig jente ifjor: "Pappa sier han ikke kan, kan du lære meg?" Flink jente!

okh gravatarbildeokh ( 2019-04-01 11:04:10 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2019-04-01 09:50:22 +0200

Sett: 1,610 ganger

Sist oppdatert: Apr 01 '19

Antall visninger