0

Veteranbil: Hvilke konsekvenser får det for forsikringen nå som bilen min er blitt veteran?

spurt 2019-07-03 08:52:31 +0200

Hei Benny, Jeg kontaktet if forsikring for å høre hvilke endringer det får for min Saab 900 96 modell nå som den er blitt veteranbil ihht forskriftene som tro i kraft fom 1. juli år. Svaret jeg fikk var at det ikke er kommet endringer. Heller ikke fra den instansen(husker ikke navnet) som tar inn veiavgift var det kommet noen endringer. If svarte at det ikke var kommet noen retningslinjer på dette internt som hun visste om. Hun jeg snakket med sa at for if er det foreløpig 30 år som gjelder for definisjonen av veteranbiler, men at dette kan endres, men vet ikke når. Hun svarte også at det kan være det vil skje en tilbakedatering om det kommer en endring. Burde det ikke være like vilkår for alle veteranbiler? Hva vet du om dette?

Med vennlig hilsen Rolf Johan Grieg-Halvorsen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-07-03 10:08:53 +0200

Hei - om du skal bruke bilen daglig, så får det få konsekvenser.

Grensen for veteranbil er 30 år, med mindre du har et helt spesielt eller bevaringsverdig kjøretøy. Da må forsikring avtales spesielt i hvert enkelt tilfelle.

Det du kanskje blander litt med er de nye avgiftsreglene på 20 år gamle biler som importeres? Men, de er altså ikke definert som veteraner.

Men om bilen er 30 år og dermed veteran og brukes bare til kose-kjøring på godværsdager - så kan du få billig veteranbil-forsikring. Til bare noen hundrelapper i året. Det som er viktig å være klar over da er at denne forsikringen har en del begrensinger i forhold til bruk av bilen.

De fleste av disse forsikringene krever da at bilen kun brukes til hobby-kjøring. Til og fra treff etc. og ikke til jobb, butikk, barnehage og all dagligkjøring.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger