0

Vurder å kjøpe 2003 996 Targa

spurt 2019-08-26 22:05:18 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, vurderer en 996 fra 2003 - er det spesielle ting å være oppmerksom på utover servicehistorikk, km osv?

Ønsker meg en manuell giret bil med lyst interiør - blir så lei av alle de svarte... Er interiørfarge betydningsfullt ved senere salg og prisutvikling?

996 er vel ikke den mest populære a,kurat nå, hvilke tanker gjør du deg mht prisutvikling de neste 5 årene opp eller ned?

Takk for svar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-08-28 11:17:54 +0200

Heisann. Porsche 911 er aldri feil. Akkurat nå er 996 den billigste 911-modellen også. Du kan få de for under 250.000 kroner.

Dette er jo biler som begynner å få en god del år på baken og som må sjekkes nøye før kjøp. Gjerne på merkeverksted, som kan nettopp disse bilene og som vet hva og hvor de skal sjekke ekstra nøye. Det koster litt, men er vel verdt det.

Disse bilene er dyre å reparere og å kjøpe en lurvete bil som krever mye påkost kan fort bli en dyr affære. Så igjen - sjekk nøye før kjøp.

Bilene er i utgangspunktet svært driftsikre og solide. Men det er allikevel noen sjekkpunkter som er obligatoriske. Det aller viktigste er IMS-lagret er dette byttet. Feilen er svært vanlig om mange biler har fått nytt, men sjekk allikevel.

Bremser, forstilling og hjullagre både foran og bak bør sjekkes. Det samme må dekkene. De er ikke akkurat gratis. Det er sjelden, men sprekker i topplokkene kan forekomme. At det er dyrt er vel unødvendig å si noe om.

Ellers er dette biler jeg har sansen for. De tåler å brukes hver dag året rundt - få andre biler av dette kalibret gjør det. Den er også både lettkjørt og byr på underholdene kjøreegenskaper, uansett hvilken modell man går for.

Porsche 996 fikk en facelift i 2002 og det er smart å velge en modell etter denne faceliften. Mange ser litt skjevt på 996 modellen av flere årsaker. Det ene var at den hadde noen kvalitetsproblemer ved introduksjonen og fikk fort ett litt dårlig rykte. Det andre er nok "speilegg" frontlyktene, som ikke er veldig vakre.

Jeg har også fått med meg at mange mener at en Porsche bør være svart innvendig. Uten at jeg nødvendigvis er helt enig i det. Men det er liksom en interiørfarge som de fleste kan svelge og som dermed kanskje gjør de litt mer lettsolgte. Jeg synes uansett at du skal kjøpe det du liker. Men jeg mener at dette er en litt undervurdert modell som byr på mye kjøreglede til en relativt hyggelig pris. Det gjelder, som nevnt, å lete opp et helt og pent eksemplar i god teknisk stand.

Når det gjelder prisene framover er det vanskelig å spå. Markedet er spesielt og tregt om dagen. Prisene på enkelte modeller faller noe, men kanskje har de vært kunstig høyt priset de siste tre fire årene? Jeg vet ikke.

Jeg tror uansett ikke en pen og god Porsche 996 er noen tapsbombe. Man går neppe på noen stor smell om man har en slik bil et par år og tar godt vare på den.

Ønsker deg lykke til med Porsche kjøp. Husk; drømmer er til for å oppfylles!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger