0

Jetta hybrid, motorlampe lyser

spurt 2019-10-30 11:39:20 +0200

Hei Benny

Jeg har i det siste fått et litt merkelig problem med min 2013 VW Jetta Hybrid. Motorlampa har begynt å lyse men den slår seg av igjen like plutselig som den kommer på. Altså den lyser feks i 4 dager så er den borte i 9 dager før den lyser noen dager igjen. Det er ikke tap av effekt, ingen nødprogram, ikke advarsel i dashbordet på kjørecomputeren som feks lite spyleveske eller gåen lyspære.

Jeg forsøkte å få en time hos det lokale merkeverkstedet men da var jo lampa borte igjen. I tilegg skal de ha nesten 900 kr for å plugge den til diagnoseverktøyet. Sjekket motorrommet og tok en motorvask for å se om det kunne løse problemet men var like vis. Tidligere i garantiperioden lyste motorlampa kontinuerlig og da var det en lambadasensor som måtte byttes.

Så det jeg lurer på må jeg ile avgårde til verkstedet for å få sjekket dette ut eller kan jeg feks skyve frem servicen litt feks på nyåret for å få sjekket dette da? Har jo hørt at om denne motorlampa lyser så kan det jo være lurt å få sjekket det ut så det ikke blir noen følgeskader. Bilen har også en historie med å være litt lunefull med å varsle feil feks feil med hybrid systemet uten at merkeverkstedet har klart å finne noe feil og varselampen har forsvunnet like fort som den har kommet på. Det er også sånn at verkstedene ikke har hatt feilen lagret på minnet til bilen. Så lurer på om det er noe software problemer med denne biltypen men det får jeg ikke noe informasjon om fra forhandler. Så takker for råd og vink her. Vil nødig verken sløse med penger eller ødelgge bilen.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-10-30 11:47:56 +0200

Heisann! Vanskelig å si noe om dette - det vi bare bli gjetting inntil du får lest av feilkoder. De kan gi en viktig pekepinn om hva som er feil eller god indikasjon på hvor feilen ligger.

Om jeg skal forsøke å gjette på noe i ditt tilfelle. Så tipper jeg på en eller annen dårlig kontakt. Kanskje på en temperaturføler el. lign. Men for å få en sikker diagnose bør du, som sagt, få lest av feilkodene. Har motorlampe vært tent, så skal de være lagret i bilens minne.

Jeg tviler vel på at du ødelegger noe ved å kjøre den slik den er nå, men jeg mener også at det er smart å få sjekket ut dette relativt snart. Framskynd gjerne servicen litt om du vil gjøre begge deler samtidig. Noe jeg tror kan være smart.

Ønsker deg lykke til med uvanlig bil.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger