0

Ustlitte bremser

spurt 2019-12-04 05:11:21 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,

Her en Opel Corsa Registret Februar 2017. Km vel 30000.

Er en leasing bil. og skal leveres inn igjen Feb. 2020. Vært på takst hos leverandør og de sier att alle skiver og klosser må byttes pga de er utslitt. Har som forebygging og anbefaling fra leverandør hatt en bremseservice etter ca 1,5 år. Har spurt om det er noen årsak til dette, og eventuelt noe vi kunne gjort annerledes. Men det var det ikke, det er normalt sies det. Noen bremse tåler 15000 , noen 70000 km . Så det er bare sånn sies det.

Er ikke dette slikt som burde gå på garanti?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-12-04 12:35:27 +0100

Ta en tur innom en tredjepart, f.ex en av NAF sine test-stasjoner, og få dem til å kaste et raskt blikk på skivene...da får du en uvavhengig vurdering av saksforhldet. Rent subjektivt tenker jeg jo at 30.000 km er ekstremt, nesten i klasse med nyere Volvo (som visstnok ikke tåler norske vinterveier ifølge impotøren :-)), med mine Volkswagen har jeg gjennomgående kjørt rundt de 100' før jeg trenger tenke på å skifte klosser, skivene har som regel holdt mellom 150' og 200'. Dog, jeg bor et sted der langkjørin er regelen. Om du har mye småkjøring / køkjøring, vil du få mer slitasje. Et slikt kjøremønster gir imildertid ikke bremsebruk som tørker opp skivene i tilstrekkelig grad til å dempe rustdannelse....derved melder spørsmålet seg: er det slitasje...eller rust...som er begrunnelsen for at skivene eventuelt er "kass" etter kun 30' kjørte kilometer?

Som sagt...en vurdering av en tredjepart kan være fornuftig. Mhp garanti vil dessverre mange importører (og merkeverkstedene) ofte ta en "Volvo", og kalle det "slitasjedeler". Dette kan man mene mye om, jeg tenker jo at norske forbrukere burde være mer bevist på slike forhold, og våge å stille hardere krav til en bilbransje som til tider legger lista for å oppfylle garantiansvaret for høyt.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger