0

BMW X3 vs Volvo XC60 vs Audi Q5

spurt 2020-01-18 08:58:12 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg har et lite dilemma. Tenker å bytte min Volvo XC60 2015 modell som nærmer seg 90.000km og vil ha en som er kjørt noe mindre. Har kikket litt på nevnte modeller, men er utrolig usikker på hva jeg skal gå for. Har satt en max pris på kr.600.000-620.000 med minst mulig på km.telleren og med ønske om det meste av utstyr. Er usikker på kvalitetsforskjell på disse. Tenker litt på hva en får mest for pengene og beste kvalitet og minst verditap + lettsolgte bil ved bytte neste gang. Håper på svar rundt dette snarlig. Hilsen Broom tilhenger

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-18 11:55:06 +0100

Økonomisk sett vil det være tilnærmet hipp som happ her...det vil neppe være stor variasjon på verdifallet i årene fremover. Hvor stort verdifallet vil være, er en helt annen sak som er vanskelig å si noe om. Det eneste vi kan være sikre på, er at det poltiske mantraet med at det skal være dyrt med bil i Norge, kommer til å vedvare. Slik jeg leser det du skriver, tar du imildertid sikte på en et til to år gammel bruktbil, da er en betydelig del av verditapet allerede tatt. Om du også velger å beholde den bilen du har, eventuelt den bilen du kjøper, et år eller to ekstra, vil verditapet for påfølgende år være relativt sett lavere: verditapet flater ut og blir lavere pr år jo eldre bilen blir.

Gitt at du passer på bilen og har et normalt kjøremønster påvirkes ikke vedlikeholdsutgiftene i negativ grad av noen år eller kilometer ekstra. Verdt å tenke på om man er bekymret for totalkostnaden ved å eie en bil et gitt antall år. Ut over å følge vanlig vedlikeholdsprogram, er understellsbehandling en svært klok investering så lenge vinteren og salting ikke er avskaffet.

Jeg merker meg ellers at du har en bil som knapt nok er innkjørt, og ønsker en tilsvarende type bil med mindre kjørelengde. Fair enough, forandring kan fryde. Noen stor kvalitetsforskjell mellom BMW og Audi er det egentlig ikke, men det er to vidt forskjellige biler. Det er på ingen måte gitt at du vil oppleve det som en bedre kjøreopplevelse enn Volvo. Mitt stalltips: oppsøk en forhandler av de respektive bilene, be om å få prøvekjøre, det være seg brukt eller ny bil. Det er derfor forhandlerne er der: for å hjelpe deg å gjøre de rette valgene....fortrinnsvis det merket de selger :-) Men det er jo ingen kjøpetvang. Poenget for din del er å få et best mulig grunnlag for å velge en bil du vil bli fornøyd med i årene fremover, og derved få mest mulig "utbytte" av investeringen. Mhp utstyr: tenk først og fremst på på hva som er viktig for deg. Jeg vil jo si at adaptiv cruisekontroll og automatgir bør stå på lista, likeledes filholder og nødbremsystem. Men du kan ha andre preferanser. Sett opp en må-ha liste, og ta det derfra. Vær også ops på at hengerfeste koster en formue å ettermontere...vil du ha hengerfeste....bør bilen du kjøper ha hengerfeste! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger