TV 2 Play
Min konto
0

Strategi for salg av bruktbil før garantiutløp

spurt 2020-01-23 11:56:24 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, Benny. Jeg lurer litt på hva som er lurt i min situasjon rundt salg av brukt Mazda CX-5.

Jeg kjøpte ny Mazda sommern 2017, og hadde som opprinnelig plan å selge den etter 4 år, da jeg vil tro at det er gunstig for restverdien å selge med ca. ett år igjen av nybilsgaranti. Garantien er på 5år/100,000 km.

Nå viser det seg imidlertid at jeg kjører en god del mer i året enn opprinnelig antatt. Jeg passerte 60,000 km nå etter 2,5 år, og med denne farten så vil jeg nærme meg 100,000 km allerede etter å hatt bilen i 4 år.

Har du noen betraktninger rundt hvor mye tid/km som bør være igjen på garantien før det vil påvirke salgssum i stor grad? Vil det kunne være gunstig å selge til en bilforetning/levere som innbyttebil hvis det er lite garanti ved salgstidspunktet? Bør jeg virkelig prøve hardt å begrense kjøringen min, eller eventuelt satse på salg tidligere enn opprinnelig planlagt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-28 00:20:28 +0200

Det avgjørende her vil i stor grad være om du tar sikte på å bytte inn bilen hos forhandler, eller selge den privat. En forhandler gnir seg i hendene og gjør store fradrag for alt som går an og litt til, det er tross alt det man lever av, mens en privatkunde nok vil ha sterkere fokus på bilens faktiske tilstand. Her vil du jo uansett ha en bil som har utløpt garanti eller nærmere seg garantiutløp når du eventuelt selger den....gitt at du legger den opprinnelige tidsrammen på 4 år til grunn.

Alternativt kan du selge bilen ved 80.000 km eller etter circa 3.5 år om vi runder av litt. Om dette gjør noen stor forskjell kontra å selge en bil som er kjørt 100.000 etter 4 år? Tja...hva er 20.000 km gjenværende fabrikkgaranti egentlig verdt? Ikke voldsomme summer, garantien dekker f.ex ikke slitasjedeler. Ved privat salg kan du langt på vei begrense tapet ved å holde bilen i god stand, og fokusere på bilens stand når du selger den. At du kan "tape" en månedslønn? Mulig, men glem ikke at bil koster uansett: du har en løpende nedskrivning fra det øyeblikk bilen ruller ut av butikken. Jo flere kilometer du kjører med den, jo billigere blir egentlig nedskrivningen pr kilometer! Å "begrense" kjøringen for å redusere verditapet? Dårlig butikk.....da må du jo eventuelt ta deg frem på annet vis, det være seg en annen bil, kollketivtransport, taxi....! Moralen er: stell pent med bilen din og bruk den, eventuell nedskrivning for de "ekstra" kilometerne du kjører...? Ta det som en del av kostnaden ved det å ha bil.....om et par kroner fra eller til er av avgjørende betydning for din privatøkonomi bør du heller vurdere å kjøpe noe helt annet enn nybil.

Og skal du bytte inn i en ny Mazda...? Spør forhandler....de bør kunne gi deg en omtrentlig kalkyle for hva de forskjellige bruksalternativene vil koste deg.

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takk for utfyllende og bra svar.

bjornS gravatarbildebjornS ( 2020-01-28 08:06:39 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar