0

Pendlerbil hva skal en gå for i disse elbil tider

spurt 2020-02-08 19:18:13 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Har jobbet i et firma som ligger i nærheten av der jeg bor men skal nå begynne pendle til storbyen eller litt utenfor da. Men akkesom hva kan være lurt og gå for.? Tenker forbruk verditap osv. Er jo opplært til litt skepsimisme mot alskens nymotens fjas som at den dag i dag føler det eneste som du kan gjøre selv er og bytte dekk s/V selv men det er det ellers må det leveres inn virker det som. Har alltid hatt litt eldre bil som går og skifte bremser på selv uten at det gir utslag som 80 tallets diskotek i dashen. Så er mange faktorer og velge ny bil selv har jeg en avensis 1.6 bensin stv den humper og går men føler at den bør byttes ut ettehvert med mindre den skal kjøres til vrak da jeg ikke vet om det er noe vits i prøve selge.har hatt mye forskjellige biler men nå som elbilen trer inn og diesel og bensin hetses begynner jeg virkelig og lure på om det svarer seg og ha bil i heletatt? Virker kanskje litt negativt holden men føler at alle skal tvinges til å ta buss visst du ikke investerer i en el bil med mindre du skal fryse ræva av deg for og ha nok strøm til og komme frem til jobb.har dog sett litt på hybrid. Er dette holdbare greier hva skal en event se etter ved brukt kjøp av nyere biler? Har dog en venn som jobber Toyota jæger som jeg kan rådføre meg med men vil høre med deg først. Grunnen er at du har lest en del om feil mangler og ting som dukker opp pga det er din jobb. Har ikke tid og se på alle reportasjer om hva som er bra og dårlig men håper på et godt svar

Med vennlig hilsen Andreas

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

Kommentarer

Et NB: om du får tak i et rustfritt eksemplar....følg opp med understellsbehandling...alle nyere biler ruster som kjeks....spesielt om du kjører mye langs god salta pendlerveier!

Norulf gravatarbildeNorulf ( 2020-02-09 16:21:20 +0100 )rediger

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-09 16:20:32 +0100

Du nevner ikke noe om kjøremønster eller avstander her....men det fremstår som om du har et sunt og fornuftig synspunkt på dette med bil og bilhold. Et alternativ i disse dager - gitt at du har mulighet til hjemmelading og ellers ikke har lenger daglig pendlerdistanse til og fra enn at det ligger godt innenfor rekkevidda - er en rimelig, gjerne ny eller nesten ny elbil. Forventningene til nye modeller fremover gjør jo at nye biler av "forrige modell" dumpes i pris, samtidig faller verdien på brukte elbiler som et blylodd. Om du leter litt, kan du finne et kjøp, og selv om vi fort snakker om både 100 og 200.000....gitt at du kan kjøre bilen i si 10 år....kan du le hele veien bil banken!

Det kan du imldlertid også om du beholder den bilen du har til den ramler fra hverandre. Jeg renger med at du kan reparere det meste sjæl, og om bilen ikke ruster vekk...er det jo på mange vis som legoklosser: du bytter deler og kjører jevnt og trutt videre. I mellomtiden kan du se deg om i markedet, det er mange biler av den sorten du har der ute. Og vil du ha noe som om mulig er enda enklere, med bla god tilgang til rimelige deler, er Skoda et bra alternativ. Velger du en litt "udde"modell som Octavia Sedan, kan du få mye ganske ny bil til en grei pris. Også Skoda Roomster, Rapid og Fabia er rimelige, greie biler, dog harmonerer nok Octavia mest med det du er vant til fra før. Rundt 2013 kom siste versjon...den er vesentlig bedre enn forgjengerne. Med automatgir, gjerne også adaptiv cruisekontroll får du en helt herlig pendlerbil. Mitt foretrukne alternativ under panseret er 2.0 TDI, men 2.0 benzinere er også helt greie motorer. Kjøper du med firehjulstrekk....her haldex 5...får du økt fremkommelighet...bor du i innlandet eller nordover, er det absolutt en klar fordel. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger