0

5 år rustgaranti bremseskiver

spurt 2020-02-14 08:07:59 +0100

anonym bruker

Anonym

Har en 2016 Mitsubishi PHEV som har gått ca 40 000 km. Kom ikke igjennom EU-kontroll pga mer enn 25% rust på en side av fremre bremseskive.

Fra hjemmesidene til Mitsubishi har jeg sakset følgende om garanti:

"Som en av få bilimportører i Norge dekker Mitsubishi Motors' garanti rust på bremskiver så lenge bilen er innenfor garanti. Dette forutsetter at bremseskivene ikke er nær utslitte, at de har mer enn 25% rust slik at bilen ikke ville gått gjennom periodisk kjøretøykontroll ("EU-kontroll"), og at alle servicer er gjennomført i henhold til bilens servicehefte."

Ved telefon til Mitsubishiverkstedet får jeg opplyst at måten dette løses på er at bremseskivene "dreies" for å fjerne rusten. Dersom denne dreiingen medfører at bremseskiven kommer under minstemålet (skivens tykkelse?) for bremseskiven dekkes ikke dette av garantien fordi det da er en slitasjeskade.

Jeg synes dette er litt rart da det er reparasjon av rustskaden på skiven som fører til at skiven kommer under minstemålet for EU-godkjennelse. Litt vanskelig å forstå hva som er "innenfor garanti" av hjemmesidene også. Vanlig er vel 5 år 100 000 km? I så fall er jo bilen godt innenfor garanti.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-14 11:39:48 +0100

Ja - helt enig med deg. Dette er både litt ullent og merkelig i mine øyne.

Jeg tviler sterkt på at bremseskivene er slitte etter bare 40.000 kjørte kilometer. Jeg vil anta - uten å ha sett hverken bilen eller bremseskivene - at det må være rusten som har tatt dem. Mitsubishi her sin fulle rett til å dreie skivene. Det er helt klart en reparasjon som er "godkjent". Forutsatt at de ikke kommet under minstemålet på godstykkelse, så klart. Da blir de ømfintlige for varme blant annet og kan letter slå seg og få kast.

Må også innrømme at det er lenge siden jeg har vært borte i noen som dreier bremseskiver. Jeg trodde at i dagens effektive samfunn at dette ikke lengre var lønnsomt og at det var både raskere og enklere å sette på nye. Også i forhold til dette med garanti.

Min erfaring med dreide skiver er at disse rustet igjen uvanlig fort. Må dog få legge til at dette ikke var Mitsubishi.

Men for å komme til saken: Om skivene på din Outlander er så rusten at de kommer under minstemålet ved dreiing så synes jeg at Mitsubishi burde ta dette på sin kappe. Med mindre du har en helt uvanlig kjørestil kan jeg ikke forstå at skivene er slitte etter bare 40.000 kilometer. Rustne - ja, men ikke utslitte.

Jeg vil tross alt få gi litt ros til Mitsubishi for denne garantien. Det er en av få som faktisk dekker dette. De må bare får "ryddet opp" litt i systemet sitt i forhold til dette. Jeg vet om andre bilmerker som uten å mukke belaster kundene for fire nye bremseskiver etter bare 1,5 år og 30.000 kilometer. Det til den nette sum av 18.000 kroner.

Mitt råd til deg er å ta en runde til med Mitsubishi på dette. Jeg synes det høres rart ut. For, ja, bilen din er godt innenfor nybilgarantien. Om de dekker rustskader på bremseskiver så bør de dekke dette, slik jeg ser det.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-02-14 17:06:14 +0100

updated 2020-02-15 12:52:47 +0100

Hei Garanti er garanti 5 år eller 100 000 km men husk at det ikke er tilbakevirkende kraft så er bilen din eldre enn dato denne garantien ble innført så gjelder det ikke.

Mazda, Mitsubishi, Subaru og Volvo. Eiere av disse bilmerkene er garantert mot utgifter knyttet til rustne bremseskiver i 5 år/100 000 kilometer.

Legg merke til at det er utgifter det er snakk om, de kan ikke dreie av skivene og så hevde at de er blitt for tynne. Hvis de på en service har dreid de og du kommer tilbake på en senere service og får beskjed om de er for tynne til å dreies skal de montere nye kostnadsfritt. Du kan selv kontakte Mitsubishi Norge hvis du ikke føler at du får gehør på verkstedet du bruker.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-02-14 08:07:59 +0100

Sett: 212 ganger

Sist oppdatert: Feb 15 '20

Antall visninger