0

Tahoe 2005 - 2013 anbefalinger?

spurt 2020-02-22 18:24:21 +0100

anonym bruker

Anonym

Mange hevder at Tahoe fra 2005/2006 og nyere, ny modell, ikke er å anbefale? Mange kompromisser over hele fjøla...billigløsninger da GM slet økonomisk disse åra. Enten kjøpe 2004-2005 modell ellet vente til 2014 da ny modell kom? Kommentarer ønskes. Vurdere å kjøpe Tahoe bensin. Enkelte kretser sier også at Tahoe bensin ombygd til LPG ikke er lurt...verksteder vil ikke ta de inn en gang...vel tror kanskje noen blir litt "religiøse" her, men kanskje noe i det? Mvh Ivar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-24 13:02:42 +0100

Hei Ivar! Jeg har hørt mye av det samme som deg. At noen mener denne nye generasjonen av Chevrolet Tahoe som kom i 2006 fare er en facelift av den som kom i 2000.

Selv om mye er likt, når det gjelder motor og drivverk, og bilen er bygd på en ganske så konservativ SUV-lest, så stemmer ikke dette. Denne bilen bygger på en annen plattform enn den gamle – dog uten de helt revolusjonerende endringene. Jeg jobbet med disse bilene da denne generasjonen kom og har kjørt alle generasjoner Tahoe ganske mye. Jeg ar også eid Tahoe selv.

Forskjellene er definitivt der. Ikke minst på interiøret. Det er mye mer for seg gjort, det er mer utstyr og naturlig nok langt mer moderne. I tillegg går bilen stillere og er langt mer komfortabel. Motoren i de fleste bilene som ble solgt her i Norge er en 5,3-liters V8-bensin med 320 hestekrefter. Diesel fantes ikke. Fra 2008 kunne man også få den som hybrid.

Det første året ble de tatt inn bare som GMC her i Norge. Samme bil, men med litt annet utseende. Nå kan du få disse til under 300.000 kroner på bruktbilmarkedet. Det er fortsatt mye SUV for pengene. I USA omtales den som "mid-size", men den er stor –sett med norske øyne. Rent teknisk er bilene helt OK. Min erfaring er at det er typiske slitedeler, som forstilling, bremser og hjullagere som slites. At bensinforbruket er høyt overrasker kanskje ikke...

En del av de litt eldre bilene her kan nå fritt bygges om fra varebil til personbil uten å måtte betale avgifter også. Det må sies å være en stor familiebil, som kan trekke tung både campingvogn, biltralle eller hestehenger. Bilen er et skikkelig arbeidsjern. Men byr allikevel på god, amerikansk, komfort. Denne generasjon Chevrolet Tahoe ble produsert i nesten 10 år. Fra høsten 2015 og fram til 2014. Da en helt nye og fjerde generasjon tok over. Selvfølgelig ytterligere utviklet og forbedret. Men tro mot det opprinnelige konseptet. Denne nyere generasjonen koster fortsatt godt over 500.000 som varebil, med to eller tre seter.

Denne tredje generasjonen Tahoe kom omtrent samtidig med at norske myndigheter økte bensinavgiftene kraftig, mens dieselbilene slapp unna. Det gjorde det ikke akkurat lettere å selge slike biler i Norge. Salget forble ganske labert da bilene ble svindyre... Men det finnes da noen på bruktmarkedet.

Når det gjelder Gass / LPG, så er min erfaring at dette, dessverre, ofte skaper litt ekstra trøbbel om man ikke vedlikeholder det nøye. Både i form av at det setter feilkoder og det faktum at gass her en høy forbrenningstemperatur som kan brenne ventiler i topplokket om systemet ikke er godt nok kalibrert i forhold til ekstra kjøling / smøring.

Alt i alt synes jeg dette er gromme biler og er ikke redd for å anbefale kjøp om man leter opp et fin og velholdt eksempler i god teknisk stand. Lykke til med SUV-kjøp!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger