0

Fornuftig salgspris, 2005 Toyota Sienna XLE AWD bensin V6

spurt 2020-04-04 17:07:19 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, Jeg har en 2005 Toyota Sienna AWD som vi hadde med oss fra USA i 2006. Vi har eid den siden den var ny, men nå er vi ikke så mange hjemmeboende familiemedlemmer lenger og trenger ikke en sånn stor bil. Så vi tenker på å selge den, men finner ingen å sammenligne pris med. Hvilket prisnivå bør vi legge oss på? Ang. bilen så er det en XLE modell, 3,3 liters V6 bensinmotor. 7 seter - alle skinn. Fargen er hvit perlemorslakk som skinner utrolig flott i sola, elektriske sidedører og bakluke, mørke glass bak, fantastisk lydanlegg med innebygget dvd skjerm i taket. Den er stort sett rustfri, men det begynner litt rundt frontruta og dørhåndtak. Den har vært tektyl behandlet 2 ganger. Siste gang for 3 år siden. Vi har ikke hatt noen problemer med bilen, men vanlige slitedeler har blitt skiftet etterhvert. Den er utrolig god på glatta og i snø, kommer seg oppover i dyp snø like godt som min fars Landcruiser. Kilometerstand april 2020 er ca 120000 km. En utrolig lun og behagelig bil. God å kjøre og god å sitte i, meg god plass til bena for 7 voksne. Baggasje er det også plass til i tillegg. Og når vi fikset opp huset, så kjørte vi hele gipsplater inne i bilen!! Men som sagt så trenger vi ikke en slik bil lenger, men finner ikke noen slike for salg. Så hva er realistisk pris? Kan du hjelpe?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-05 09:55:34 +0100

Dette er jo en bil som minner mye om en Toyota Previa på stereoider! Dessverre er ikke Previa blant de mest populære her hjemme, men du kan få en pekepinn om et fornuftig prisnivå. Legg til at din bil har en mer passende motorisering og sannsynligvis et ganske moderat drivstoff-forbruk for en såvidt stor bil, den er velutstyrt, har utstyrsdetaljer som øker komforten, latterlig lav kjørelengde...i det hele tatt, en god bil gitt at den ellers fremstår som i god stand...spander gjerne en ekstra grundig vask innvendig og utvendlig...ta gode bilder...fremhev bilens fordeler på en grei og oversiktlig måte med fokus på det positive...vips...så kan du plusse på si mellom 30 og 50 % på utropspris i forhold til en "norsk" Previa. Mye dreier seg om å finne den rette kjøperen, for barnefamilie i grisgrendte strøk er jo en 7-seter med AWD gull verdt!

Mhp konkrete priser ligger det faktisk opptil flere Previa på finn akkurat nå, den dyreste...en 2005-modell med dobbel kjørelengde av din...er klart dyrest med 85.000. Dette legger føringer for hva den store kundemassen maksimalt kan tenkes å ville betale for din bil, samtidig har altså din bil det jeg vil karakterisere som store pluss-verdier som tilsier en høyere pris, kfr over. I ditt sted ville jeg sittet litt på gjerdet og sett hvordan det går med salget av de bilene som ligger ute akkurat nå....ring gjerne et par av eierne for en hyggelig prat. I det hele tatt, akkurat nå er ikke tiden å selge en bil om man vil oppnå best mulig pris....så sitt på gjerdet iallefall en måned eller så...noe nærmere ferietiden kan fort vise seg å være et fornuftig tidspunkt! Ditt problem er at det finnes biler i det norske markedet som av kjøperne oppfattes som "likeverdige"...uten at det derved er sagt at de er det...til en relativt lav pris. Som en optimist med sansen for en bil som din tenker jeg at din bil vil ha en potensiell salgsverdi mellom 100 og 150.000 på solskinnsdag. Men om bilen din skulle bli totalvraket av en traffikal idiot og bli taksert av motpartens forsikringselskap...vil jeg tippe at du ville mottatt et "tilbud om erstatning basert på bilens markedsverdi" på si 10.000 kroner...

Uavhengig av om du føler at 100.000 eller 150.000 er "din" pris, glem ikke at 99.000 hhv 149.000 oppfattes som en lavere pris av kjøperne...merkelig nok. Prøv gjerne å selge, det koster deg ikke allverden å legge ut bilen på finn eller Brooms salgssider! The bottom line er likevel at din bil er for god til å dumpes i pris, i ditt sted ville jeg beholdt den selv om jeg ikke oppnådde en fornuftig pris. Det er jo ikke noe egentlig problem å kjøre med en bil som er for stor, det er verre med det som er for smått :-) Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-04-05 10:45:50 +0100

Hei Leser mellom linjene her at dere er nok noe sentimentalt knyttet til bilen men husk at for kjøper er dette en bil og stort sett ikke noe annet og at den passer for hans eller hennes bruk. Norulf sier mye bra men blir noe synsing ang pris. Det dere kan gjøre er å legge den ut for en minste pris som dere må ha for bilen og holde fast ved det og er det ingen som vil gi dette så beholder dere bilen og gjør et nytt forsøk senere. Dere har jo tross alt hatt den siden 2006 så går vel fint å eie den en stund til. Er det ingen biler å samenligne med fra Toyota så må dere se på tilsvarende biler fra konkurentene hva de ligger på i pris så har du et ca grunnlag ihvertfall. Husk at det normalt finnes ihvertfall 1 køper der ute og det kan jo være nok hvis hvis den ene vil ha akkurat din bil. 150 000 kr som blir nevnt for en flerbruksbil fra 2005 høres opptimistisk ut men hva vet jeg markedet bestemmer stort sett prisnivå.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-04-05 11:03:19 +0100

Tusen takk for grundig svar! Setter pris på det :)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-04-05 16:32:57 +0100

En liten presisering: det må bli en viss grad av "putte-fingeren-i-lufta" og tenke på et tall her, men gitt det faktum at en Previa som er godt innkjørt er prisa til 85.000....burde din bil med en feiende flott motor og alt det andre, være verdt noen titusenlapper mer. Jeg liker tanken til kameraten her: legg ut bilen og se om det kommer en sann entusiast som bare MÅ HA bilen! Om jeg hadde vært i markedet for en 7-seter, hadde dette vært en topp-kandidat! Har tilbakelagt noen hundre kilometer med en sånn som passasjer i hotell-taxi en gang i tiden, også det var visstnok en US-versjon, Helt fantastisk behagelig bil, virkelig kremen av det Toyota kan prestere! Ellers er det helt korrekt at 150.000 nok er i overkant av hva en kjøper vil betale for en såvidt gammel bil. På den annen side sett: gitt et estimat mot kostpris for en tilsvarende bil de siste åra, ville jeg jo si at det er andre biler som er klart mer overprisa enn din bil ville vært....om du satte 149.000 på ruta.

Skal vi vise litt edruelighet...det bør man jo gjøre i påska...vil dog en pris på si 129.000 være et bedre utgangspunkt for faktisk å få solgt bilen. Og averterer du den til 99.000 før ferien....risikerer du at den går som varmt hvetebrød. I det hele tatt: det dreier seg om å velge rett tidspunkt og finne den rette kjøperen! Bruk tid på å utforme en annonse som fenger en entusiast, så napper det nok!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Så sant. Det er markedet som bestemmer, men nå har jeg i alle fall fått en pekepinn på sånn circa pris. Tusen takk til dere begge.

Mariw gravatarbildeMariw ( 2020-04-06 08:07:26 +0100 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

2 følgere

Statistikk

Spurt: 2020-04-04 17:07:19 +0100

Sett: 400 ganger

Sist oppdatert: Apr 05 '20

Antall visninger