0

varebil som campervan

spurt 2020-04-12 09:52:31 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg har en Ford Transit varebil som jeg gjerne skulle brukt som camper van, bilen er 15 år gammel. Jeg lurer på om det er lov å montere vindu i lasterommet, må dette da vises biltilsynet? Hvordan er reglene i forhold til å bygge en seng bak i bilen?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-12 17:51:52 +0200

Her er det regler opp og regler i mente.....du snakker raskt om ombygging til bobil...i ditt sted ville jeg tatt kontakt med min lokale trafikkstasjon for råd og veiledning...se ellers HER....det er ikke mye som skal til før det regnes som "ombygging"....bedre å sjekke før enn å miste skiltene etter: https://www.vegvesen.no/kjoretoy/Eie+...

Ellers er det en enkel måte å omgå dette på: om du begrenser deg til en "sovebil" og satser på løs innredning, kan du ha både en seng og en "kjøkkenkasse". Det som er dumt, er at du får begrensede muligheter til å gjøre det komfortabelt, og det er ikke spesielt trafikksikkert om du bygger en 300-kilos seng av sponplater...den slår lett tvers gjennom veggen i en bråstopp.

Dette med vindu bør være kurrant uansett, Transitt er solgt både med og uten vinduer som varebil. Også her er det imidlertid lurt å spørre...det koster tross alt en del tusenlapper å sette inn et eller flere vinduer, og det er spesifikke krav til hvordan vinduet skal festes og glasstype. Det enkleste er jo på biler med sidedør uten vindu...da kan du få tak i en dør MED vindu og bare bytte døra :-) Men slik jeg husker Transit, er det en bil der man ikke har noen sidedør...derved må du gå den tunge veien. Et verksted forlanger fort-vekk mellom 5 og 10.000 for en slik jobb....jeg ville nok tatt en tur til et land med hyggeligere timepriser som jeg hadde funnet en måte å gjøre det på.

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Visst har den sidedør eller hadde alle fall

Gunnar Schrøder gravatarbildeGunnar Schrøder ( 2020-04-15 06:02:41 +0200 )rediger
0

besvart 2020-04-13 09:16:08 +0200

Vi hadde en Transit på 70 tallet som jeg bygde om til camper. En eldre skolesbuss hvor alle setene ble tatt ut og innrednig av egen konstruksjon satt inn bak. Dette var i Sverige og de er tross alt lettere å ha med å gjøre enn de norske bestemmelsene. Bak fører- og passasjerstolen satte jeg inn en skillevegg i kryssfiner, benker og skap under med velfylte hyller. Dobbeltsengen var henglet på midten slik at ved å slå den opp fikk vi plass to stykker. Lengst bak på tvers var det seng til vår datter (hun var den gang 4 år) og over venstre hulbue bak plass til liggevogna for sønnen som var ny av året 1975. Kjørte England og Scotland rundt flere ganger, Norge også for den del. Pålitelig motor og sidedør hadde den. Men, på vinterføre var den temmelig lurvete og problem med starten om det var under minus 10. Glødespiral i innsuget er ikke å anbefale. En gjennomgående ting ble gjort hvert år ved den årlige besiktningen: Ny handbremsvire bak og bytte av plunger og sylinder på bremsene bak. Ellers var jo rust naturligvis det store problemet Lykke til

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger