0

Hj60 motorbytte spørsmål

spurt 2020-04-14 23:36:43 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Magnus her jeg har et spørsmål om ombygging av motor har en hj60 som har en 2h 4 liter diesel og har egentlig løst å få byttet denne ut med en 1hd-t motor som er en 4.2 liter turbodiesel som kommer fra en hdj 80 nyere landcruiser grunnen til dette er da man skal ha mulighet får å holde trafikken og ha en litt nyere motor men uansett denne motoren er fult mekaninsk denne også og har funnet cluch hus og egentlig alt får å få dette til å se orginalt ut men jeg er så skeptisk siden har funnet en motor men det er ingen papirer og ingen bevis på vor motoren kommer fra. Va er viktig og tenke på i denne sitvasjonen må man ha alt av papirer på gammel bil må man snakke med toyota norge og høre va di sier samt vegvesen? Mvh Magnus

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-15 05:03:15 +0100

updated 2020-04-15 06:05:45 +0100

Hei Magnus Litt av et prosjekt du gir deg inn på her, først og fremst er bilen registrert med en motorkode og ikke et motornummer, så lenge du bytter motor som har samme kode er alt og. Når du ønsker å sette inn en større motor så har denne en annen motorkode og problemene starter således her. Utslippsmessig er det nok ok fordi co2 utslippet trolig er lavere på den nyere motoren så det lar seg nok gjøre å få godkjent hos biltilsynet, men det er nå problemene starter når du vil sette inn en motor med motor kode som aldri har vært registrert i en hj60. Nå kommer vurderingen om de mekaniske komponentene holder for den større motoren ang vekt, bremser, drivverket samt en hel del andre komponenter. Du må samtidig ha en masse komponenter med som styre hjerne, ladeluft kjøler. kanskje diesel pumpe samt en røys med elektriske ledninger.

Toyota må gi deg et bevis på at det er greit å sette inn denne motoren men der tror jeg du begynner å slite. Hadde en drøss med personer gjort dette før deg så hadde det nok gått greit men skal kanskje noe til å forvente det. Får du ikke et slikt dokument fra Toyota må du trolig gjennom en masse tester og kanskje beregninger og da faller det nesten på sin urimelighet å gjennomføre dette. Men har man nok pågangsmot kan mye la seg gjøre men kostnaden kommer raskt til å stige over det du kan kjøpe en 1hd-t med slik motor for på Nettet.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger