0

Lekkasje frostvæske

spurt 2020-04-24 20:35:56 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,

Jeg har en lekkasje med kjølevann.. må fylle 0,5 L + 1 gang pr 2 mnd. Jeg kjøpte bilen via forhandler brukt for ca ett år siden, dette er en Audi A5 coupe 2008 mod.

Dagen jeg kjøpte bilen, satte jeg bilen i garasjen og dagen etter var det mye vann under bilen, men fant ingen konkret lekkasje i bilen. Ringte forhandler og fortalte om problemet, men han sa det var vann fra bilvask og motorvask. Sjekket radiator vann og det måtte fylle noe på tanken, husker ikke hvor mye. Kjørt videre og må som sagt fylle ca 0,5 l hver andre mnd. Ikke funnet noe store lekkasjer under bilen etter dette.

Har du noen tips for å se etter lekkasje? Pris for sjekk på verksted? Fylle på Tetningsstoff i radiator? 5 åre reklamasjon hos forhandler, kan jeg bruke dette til noe?

Mvh

Christian

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-25 11:56:10 +0100

Bilen har noen år på nakken, det springende punktet her er hvorvidt bilen er i dårligere stand enn du kunne regne med ut fra alder osv osv....jeg tenker jo at lekkasje fra kjølesystemet absolutt ikke er noe du skal måtte "regne med" når du kjøper en bi lfra en proffesjonell part. Du har også klaget på lekkasjeproblematikken i tide, forhåpentligvis kan dette dokumenteres. Når du har kjøpt bilen hos en forhandler, er det forbrukerkjøpsloven som gjelder, du finner fremgangsmåten videre her: https://www.forbrukerradet.no/forside...

Og nei, jeg ville ikke brukt tetningstoff sånn uten videre: lekkasjen kan skyldes defekt topp-pakning, og det kan være andre "innvortes" ting....sjekk olja...sjekk kjølevæska (om du ikke har gjort det) ...der finner du ofte indikasjon på om det er et mer gjennomgripende problem. Ja, det kan også være sprekk i blokka, men la oss ikke male fanden på veggen riktig ennå....en sprekk i blokka vil som regel gi seg utslag i veldig, veldig markante symptomer. En mer vanlig årsak er vannpumpa, følg litt med tempaturmåleren...springer den opp og ned når den ikke skal kan vannpumpa være en del av årsaksbildet. Tetningsmiddel er fine saker, men det er først og fremst anvendelig ifht en lekk radiotor eller varmeveksler, det fungerer IKKE ved lekk topp-pakning og mer alvorlige problemstillinger. Å byttte en slik pakning...eller vannpumpe...er ikke noen stor greie, men på en A5 koster det fort en pen bunke tusenlapper...så her ville jeg ikke latt forhandler gå fri!

En helt annen ting er at en minnelig ordning med et kompromiss som regel er den beste veien å gå, men i din konkrete sak er det en alvorlig joker med i bildet: årsaken til lekkasjen. Det kan være en bagatell, og det kan være noe som koster fryktelig mye penger. Følg oppskriftem over, prøv å få til en dialog med forhandler for som et minimum få dekket kostnadene ved feilsøking...og lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-04-25 21:53:09 +0100

updated 2020-04-25 21:55:20 +0100

Hei Norulf drar opp en del ting som kan være et av symptomene. Er det vann under bilen er det ikke topp pakning, snarere er det termostatus, vannpumpe eller en slangeklemme som ikke er ordentlig skrudd til. Plast slår seg litt over tid og forårsaker lekkasje samt slangeklemmer og ekspansjonstanken kan sprekke. Ikke forveksle kjølevann med kondensvann fra air condition som ofte dreneres i bak kant av motoren en plass. Legg noe hvit papir eller papp under bilen og hvis det farges rødt som frostvesken er det lekkasje.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-04-25 23:44:34 +0100

Helt korrekt, som vanlig mange gode momenter fra kamerat Kviasen her, men en drøy halvliter i måneden gir ikke "mye vann" under bilen....derfor tenker jeg mer i retning av de andre tingene. Dog, det kan selvfølgelig være "bare" en vanlig lekkasje....koster lite å sjekke....ofte vil du kunne se markante avleiringer der kjølevæska kommer ut. Finner du ikke noe, har det ikke verre konsekvenser at du må gå videre med prosessen nevnt over...feilsøk etter noe som ikke er åpenlyst er sjelden billig! Lykke til noch einmal, en tysker skal ikke lekke!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger