0

Tauing av bil

spurt 2020-05-23 21:18:17 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei ble stoppet under tauing av bil og ble gitt 3 prikker og 6.800 i bot og fikk mer eller mindre beskjed om at avstanden var for kort men da må jeg taue i gangfart hva er regler og lov verk her? Hvordan skal man taue en bil med 3 sekunders regelen men samtidige ikke ha ett tau som er for langt? Hastighet 40km/h Avstand mellom bilder 4 m

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-05-24 20:42:41 +0200

updated 2020-05-24 20:50:10 +0200

Hei Andre kan kanskje svare på nøyaktige antall meter og fart men strengt tatt er tauing for å hjelpe en bil som har kjørt i grøften eller for å komme seg til en sikrere plass for vidrebesørging til en sikrere transport enn tauing. Veitrafikk lovens ordlyd sier vel slik som at tauing skal foregå på en sikker måte og etter forholdene og at det ikke skal være til nevneværdig hinder og fare for annen trafikk. Antall prikker og botens størrelse tilsier at Politiet må ha ansett det du gjorde for ganske så uaktsomt hvis du kom dundrende forbi dem i si 80 km/h uten hverken bremser eller servo i bilen bak som ble slept. Og for å si det slik er vel en hyssing stump till bergingsbruk kanskje 4 meter eller så men ikke dermed sagt at du skal taue i 80 km i timen og definitivt ikke på motorveg. Husk at 3 sekunders regelen gjelder biler i drift med alle sikkerhets funksjoner inntakt, regner med at siden bilen ble slept at det fks var motor problem så bilen bak ikke hadde bremser eller servo styring hva vet jeg ?.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger