0

Salgspraksis

spurt 2020-05-29 08:59:35 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei

Er noe jeg lenge har irritert meg over som det hadde vært interessant å øre deres mening om.

Når en bilforretning selger en bil "for Kunde", hva innebærer egentlig dette? Syntes selv det er missvisende markedsføring til tross for at det står opplyst i annonsen at de kun er et mellomledd og ikke står solidarisk ansvarlig (og hva enn det innebærer). Finn legger jo også inn en tekst I alle annonser fra forhandler der det står "Denne bilen selges av en forhandler og dette medfører at du som kjøper har 5 års reklamasjonsrett mot skjulte feil og mangler."

Her er ett av maaange eksempler på finn.no.

https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-05 11:07:49 +0200

Heisann - ja, dette er ganske vanlig. Om du kjøper en bil som "selges for kunde" så kjøper du bilen av en privatperson (som regel) og ikke en profesjonell aktør som driver med bilsalg. Det vil si at man som kjøper her har dårligere rettigheter, enn om man kjøpe bilen av et firma som driver med bilomsetning.

I prinsipp betaler selger her et firma for å markedsføre bilen for seg. Men man kjøper den altså av en privatperson og kan således ikke reklamere til firmaet som markedsførte bilen. Dette har ført til mer enn en konflikt. Det er derfor viktig å være klar over hvilke rettigheter man har.

På kontrakten her vil det også tydelig framgå at dette er et salg mellom to privatpersoner. Det at det kommer opp i annonsen at bilen selges av et firma er jo klart misvisende, men skyldes at finn.no ikke klarer å skille ut at bilen egentlig selges av en privatperson, da det er bilforhandler som har lagt inn annonsen.

Det at bilen "selges for kunde" kommer jo bare fram i brødteksten i annonsen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger