0

Vurderer kjøp av Q5 3.0TFSI 2013 modell.

spurt 2020-06-05 09:31:43 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Jeg vurderer kjøp av Q5 med 3.0TFSI motor. Denne har en Tiptronic girkasse, og jeg lurer på hvor mye NM denne tåler. Har lest litt om denne girkassa, men finner ikke noe konkret svar. Håper du kan hjelpe meg med dette!

Ser fram til å høre fra deg :)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-05 10:13:17 +0100

Det aner meg hva du har i tankene her, men det enkle svaret er at girkassa tåler det momentet drivlinjen er satt opp med fra fabrikanten...verken mer eller mindre. Ja, det kan være at en tilsvarende girkasse finnes i andre varianter over temaet "Audi" med motorer med mer dreiemoment, men glem aldri at det kan være hurra for den lille forskjellen: en TILSVARENDE girkasse er ikke nødvendigvis en helt og holdent identisk girkasse....skal ikke mer til enn plass til litt mer olje for å gi bedre kjøling f.ex... Poenget er, at du nok kan grave i typebetegnelser og spesifikasjoner for girkassene, men noe konkret svar finner du neppe, da måtte du hatt tilgang til beregningene som ligger bak dimensjonering av girkassen i den aktuelle bilen. Det får du IKKE. Du får heller ikke konkrete svar på hvilke marginer man eventuelt har å gå på før et eller flere dimensjoneringskriterier nærmer seg en kritisk grense.

Det kan dog være at du kan finne mer om denne girkassa i teknisk litteratur i lærebøker for bla ingeniørstudiet i Tyskland...fikk en interessant gjennomgang av innholdet i en oversatt tysk lærebok av en polsk student for noen år tilbake, boka hadde fyldig omtale av det dengang nyeste nye fra VAG.. Der finner du også dimensjoneringskritierier osv, for hva det måtte være verdt. Den enkleste måten å finne en slik bok på, er en tur til Tyskland og en velassortert bokhandel. Det er slik jeg har skaffet meg svar på ting jeg vil vite om min "bilhobby", dessverre ikke tyske biler, selv om jeg kjører tysk til daglig.

Uavhengig av hvilke motiver du måtte ha for å vite hvor store marginer du har: disse girkassene gjør det de skal, men oljeskift ved korrekte invervaller er en kritisk faktor for et langt og lykkelig liv. Det er også en kasse der det fremstår som om flushing er å foretrekke fremfor ordinært oljeskift., det blir liggende forholdsvis mye olje igjen i kassa når den tappes på vanlig vis.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger