0

Bytte simmering bakkant motor.

spurt 2020-06-16 11:12:04 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Har en Hobby Siesta bobil med Fort Transit 2,4 diesel chassis. Den er kjørt 68 000 km og har en liten oljelekkasje, trolig fra simmering vevivaksel bak. Det svetter olje ut fra det lille dreneringshullet på clutsjhuset. Jeg har bedt om prisoverslag for bytte av simmering. I den forbindelse reagerer jeg på prisen Ford tar for denne lille dingsen. Har sjekket på nett og funnet at den dyreste simmeringen til Transit man får på nett er Corteco sin Premium simmering som koster 428 kr inklusive moms. Ford selger sin simmering for 1 208 kr. Stilte spørsmål om dette til verkstedet som bare avfeide det med at Corteco ikke er en original ford simmering. Men spørsmålet er om det likevel kanskje er greiest og sette inn en uorginal premium del, da ford sin såkalte originaldel bare holdt 68 000 km? Prisforskjellen på original og uoriginal er stor, men utgjør likevel bare en bitteliten del av total kostnad for bytte som er 14 307,. jf. tilbud fra merkeverksted. Da bytter man, i tillegg til simmering og svinghjulslager, alle bolter og muttere som må løsnes i forb. ,med jobben, 38 i alt. 1 268 kr i skruer og muttere. Bør jeg be om tilbud fra et frittstående verksted? Synspunkter?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-16 12:46:44 +0200

updated 2020-06-16 12:53:40 +0200

Hei Nøkkelordet her er logistikk. Hva er det som lekker er det: Motor olje, girolje eller bremseveske fra den hydrauliske clutch sylinder(slave cylinder)? alle disse oljer kan potensielt lekke fra drenerings hullet som er nevnt. Neste er hvorfor lekker det olje er det fks veivhusventilasjonen som er tett slik at det bygges opp trykk i veiven som finner veien ut gjennom simmer ring? er det slave sylinder som er utett og lekker ut veske eller er feilen mellom girkasse og slavesylinder slik at oljen kommer seg ut av girkassen. Du nevner ikke årsmodell på motor eller fks motorkode men ser at en slik simmer ring(corteco som du nevner) kan fås på ebay.co,uk for en drøy 100 lapp plus frakt og moms havner den vel på kanskje 300 kr levert i postkassen din og går nesten like fort som levering fra Posten Norge. Du handler like lett fra Ebay som på hvilken som helst annen nettbutikk. Nye bolter og muttere tja de er forhånds innsatt med blå loctite som gjør at de låser seg på plass etter tildraging med moment. Du nevner svinghjuls lager men vet ikke helt hva det er, mulig det er clutch lager du mener og stemmer nok bra fordi da har de samtidig sørget for å tette lekkasjer fra både girkasse og fra selve clutch uthentingslager hydraulikken. så noe tyder på at de ikke er helt sikre på hvilken olje som kommer ut og sikrer seg med alle mulighetene. Ja ville absolutt innhentet minst et tilbud til og kanskje 2 også og bor du nær grensen til Sverige ville jeg jamen prøvd der også. Eller kanskje du skal legge ferien til et av Norulfs favoritt steder borti øst og få det gjort der, garantert mye billigere og gratis opplevelse i tilegg vinn vinn dette:-).

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-16 15:21:08 +0200

Synd og skam med disse Greenpeace-greiene....en liten lekkasje er da ikke noe problem, det er bare et sunnhetstegn som sladrer om at motoren ikke er tom for et elle annet! Når jeg ser ordet "svetting" i tillegg...følg de gode rådene fra Kamerat K og finn ut hva som egentlig lekker. Når du har oversikten, finner du i ro og mak frem til verksteder i et hvilket som helst naboland, tar en telefon og avtaler tid....få gjerne en prisantydning...og tar deg en hyggelig ferietur. Sverige er nært og kjært, likeledes Tyskland. Polen og randstatene er kurrant nok, men det koster jo litt mer å komme dit, en bobil er ikke gratis på fergene over østersjøen. Å kjøre via Danmark og Tyskland kan gå an, men i disse Corona-tider gjelder det å holde tunga rett i munnen både i forhold til reiseforsikring og stedlige restriksjoner. Jeg ville sett i retning Sverige eller Tyskland...det er ikke lange svippen fra grensa til Flensburg. Men igjen...sjekk Corona-restriksjonene FØR du krysser grensa mot Tyskland! Kjipt om du som norsk nordmann får dask på lanken når du vil tilbake til Danmark.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-16 20:14:20 +0200

Obs obs bare husk at hvis veivhusventilasjonen er tett vil problemet komme igjen og kanskje hvis du får ordnet den så forsvinner problemet med lekkasjen uten at du gjør noen verdens ting. Bare nevner det.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Terningkast 8 for denne :-)

Norulf gravatarbildeNorulf ( 2020-06-17 08:51:44 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger