0

Hjelp! Trenger hjelp til valg av bil

spurt 2020-07-05 13:41:28 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Skal kjøpe meg bil og kommer til å bruke denne når jeg er student både til å kjøre til/fra studiested i tillegg til å kjøre hjem noen helger i løpet av ett år, denne turen er 300km hver vei. Har bestemt meg for at jeg skal ha bil, men lurer på hva jeg skal gå for. Har et budsjett på 120k og har derfor sett litt på mye forskjellig. Litt av kjøringen vil jo foregå i i by, men noe vil også foregå på landevei. Bør jeg gå for en mindre bil ala audi a3, vw golf eller volvo v40 cc, eller burde jeg heller gå for litt større bil som er bedre på langtur, noe ala audi q5, bmw x1 eller bmw x3. Skal forsikre bilen på min far eller mor så forsikringen blir ikke så dyr uansett. Tenker å gå for noe litt mer premium pga. komfort på langtur osv. Evt, kan jeg øke budsjettet litt for å kjøpe en hybrid golf. Er det mange problemer med disse?

Mvh Theodor

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-05 17:40:14 +0100

Den første setningen du skal skrive på veggen, er at "premium" også innebærer "premium" pris på absolutt alt....du får mao unødig høye driftsutgifter uten å få noe spesielt igjen. Om du går for f.ex Golf 7 eller tilsvarende generasjon Octavia (begge er bygget på samme plattform, GOlf 7 kom i slutten av 2012, mens Octavia hadde et generasjonskifte et år etter) får du mer enn god nok komfort for en "langtur" på hele 300 km, du får høyere nivå på aktiv og passiv sikkerhet enn du kan drømme om på den nødvendigvis vesentlig eldre "premiumbilen" du får for samme budsjett, og ikke minst, du får vesentlig bedre forutsigbarhet på driftsbudsjettet. Om du på død og liv bare MÅ HA litt ekstra, gå for en highline Golf eller en utstyrsversjon av Octavia. Volvo V40 er forøvrig en fjong bil, men en rask sjekk indikerer at du får mer for pengene med Skoda. Ditt valg...si to år eldre bil for samme prisen....to år gjør faktisk en del på en bil i den alderen vi da snakker om.

Hybrid Golf? Hvorfor? Både 1.6 og 2.0 TDI har lavere forbruk enn hybrid-versjonen, og 2.0 TDI gir mer komfort OG mer ytelse, i den grad "ytelse" har noen betydning på norske veier. Det du skal unngå er de må benzinerne fra før si 2013....de med KAMKJEDE....du skal ha en motor med REGISTERREIM av den "nye" sorten" mener de kom rundt 2013....kamkjede-motorene hadde et alvorlig problem med strammeren. Ellers er det smart å gå for DSG-kasse om du velger en bil med det være seg liten benziner eller 1.6 TDI., det blir liksom litt mer giring med en liten motor. Og skulle du studere i Oslo...da hadde jeg droppa bil i det store hele...kollektivtransport er billigere!

De øvrige bilene på lista di', som Q5, X1, X3 innebærer at du ender opp med en gammel haug. Når vi også vet at dette er relativt kompliserte biler, der både arbeidspenger og delepriser kan sprenge et vanlig familiebudsjett, gir det seg selv at det er et meget uklokt valg på studentbudsjett. Når jeg studerte, hadde jeg en Moskwitch 412 som "studentbil", innkjøpt for hele 2400 kroner, gikk som en klokke de 250.000 kilometerne jeg kjørte med den. Men det er andre tider nå! Lykke til med både studiene og bilen!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger