TV 2 Play
Min konto
0

Lyst på en bra førstebil

spurt 2020-07-14 01:54:43 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei er en 18 åring som ønsker en bil med diesel og helst 4 hjuls eller bakhjulstrekk. Ønsker er at den er driftsikker og gode og helst morsomme/sportslige egenskaper. Jeg har et budsjett på 50 000 kr til 60 000 kr

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-14 13:35:43 +0200

Med et såvidt begrenset budsjett ville jeg nok strøket dette med firehjulstrekk fra lista, gjerne også dette med bakhjulstrekk. Ikke fordi det er ræva-ræva, men fordi firehjulstrekk er noe du betaler ekstra for....ergo endrer du lett opp med en eldre bil i dårligere stand enn du ellers ville fått for ditt budsjett. Med bakhjulstrekk er det litt av det samme, rett og slett fordi dette ofte er synonymt med Mercedes eller BMW. Det siste er jo ungdommens drøm, men nettopp det er også årsaken til at du bør unngå BMW....mange er ihjælkjørt som ungdomsbiler. Tro meg, da kan du glemme begrepet "driftsikker"! I det hele tatt: om du ikke har vesentlig bedre økonomi enn kjøpsbudsjettet ditt tilsier, ha fokus på forhjulstrekkere. Om du søker med kriteriet "forhjulstrekk", "diesel" og en pris si fra 40-65.000 på finn eller Brooms bruktbilmarked, får du veldig mye å velge i.

Igjen, jeg ville hatt fokus på bilens faktiske tilstand, og på forbrukerrådets og Motors hjemmesider finner du veldig gode sjekklister for hvordan du får frem. Bruk disse aktivt, gjør en god jobb når du velger en bil som passer for deg mhp både bruksegenskaper og andre egenskaper, så kan det fort gå bra. Ellers bil jeg anbefale at du velger en kurrant bil, en bil som det er mange av i markdet. Det gir enklere logistikk når du skal finne rimelige deler, og det er ofte sånn at populære biler er produsert over en årrekke, med de fordeler dette gir.....bla i forhold til gjengangerfeil....fabrikantene forbedrer bilene fra år til år, kjøper du f.ex en Ford Mondeo får du en av markedets peneste biler for en rimelig penge....bunn soilde, enkle å skru på, gode bruksegenskaper og helt greie på veien. Nei, du kan IKKE herje like mye med en såvidt tung bil som en "sportslig" bil, på den annen side sett: det koster å "leke" med en bil....jeg har sett unggutter som kjørte drivknutene på en Passat B5 tvert av i løpet av første kvelden. Jeg kjørte min B5 nærmere 500' uten noensinne å ha slike problemer.

Vil du ha en mindre og noe mindre "gubbeprega" bil, se på Fiesta eller Fokus...også her får mye bil for pengene. Ellers kan du gjerne ta en titt på Golf og brødre, kusiner osv.....New Beetle er en fantastisk sportslig bil bygget på Golf, undervurdert i markedet og svært rimelig å kjøpe. Se gjerne også på Bora / Jetta, dette er en Golf med bagasjerom...på samme måte som Octavia fra Skoda. Gode kjøreegenskaper, for sin tid høyt nivå på sikkerhet....hva mer kan du ønske? Greie å skru på, rimelige deler, dritsikre til 1001 og tilbake. Japs? For spesielt interesserte spør du meg, ikke i nærheten av en tysker når det gjelder kjøreegenskaper. Og eldre japs? Ofte dyre deler, ikke på noen måte "bedre" og mer pålitelig enn andre, tilsvarende biler. Driftsikkerhet er noe du gjør deg fortjent til, du kjøper en bil i best mulig stand, og tar ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-14 13:36:59 +0200

En ting: om firehjulstrekk har med VINTERFØRE å gjøre....DEKK er alfa og omega for fremkommeligheten om vinteren. Ikke spar på dekk-budsjettet, kjøp kun Nokian om du bor et sted med tøffe vintere. Ta heller en ringerunde og finn beste pris i rimelig nærhet...det lønner seg!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar