0

Bruker olje

spurt 2020-08-03 05:20:31 +0100

anonym bruker

Anonym

Er dette vanlig og hva er i så fall grensene som kan tolereres har nettop kjøpt en brukt Audi q5 2014modell godt 100000

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-04 06:15:08 +0100

Hei Som en tommelfinger regel kan det aksepteres 1 liter pr 1000 km.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-04 07:45:24 +0100

JA, i hine dage sto til og med dette med at oljeforbruk opp til 1 liter pr 1000 km var helt normalt og jolly fine :-) Og nei, det er ikke helgardering fra fabrikantens side for å unngå garantisaker, det er og blir sånn at en motor aldri blir helt "tett" i forhold til at bittelitt olje lekker inn i forbrenningskammeret. Vi som bor helt nord i Europa tenker ofte at bilene våre ikke bruker olje, men det er er sånn at når tempoet i trafikken som ofest er så behagelig at motoren knapt nok går på tomgang, ja da blir forbruket bittelitt lavere, og - ikke minst: kondensvannet i olja - som uvegerlig følger av veksling mellom kulde og varme - fordamper ikke i like stor grad som det ellers ville gjort.

Skadelig? Neida, men mange får sjokk og brokk når de aber pløtzlich fahren an der Autobahn og oppdager at olja forsvinner i en grad de ikke hadde forventet seg. Dette henger sammen med at motoren får utfolde seg litt mer....høyere temperatur på olje gir tynnere olje som igjen lekker litt mer inn i forbrenningskammeret....og vannet...som ellers bidrar til at det vi ser på peilepinnen ikke endres...ja det fordamper! Reneste Ole-Brumm, to ting på en gang! Dette er i et nøtteskall årsaken til at man skal lime på en Dymo-lapp som sier "SJEKK OLJE NÅR DU FYLLER BENSIN" når man skal ut på tur til nasjoner med et annet tempo i trafikken, spesielt på sommerstid. En slik Dmyo-lapp er også grei å ha når bilen har et oljeforbruk...som din bil tydeligvis har.

Ellers har jeg latt meg fortelle at enkelte motorer, spesielt benzinere, som sitter under panseret på den ellers fine bilen du nevner, har en tendens til å bruke olje. Det er visstnok heller ikke et oljeforbruk som er av den enkle sorten å kurere. På f.ex Opel og vår alles kjære Lada fra 70- og tidlig 80-tall var det så enkelt som å sette forbrenningskamrene under trykk, demontere bittelitt og skifte teningsringene på ventilene...deler for et par tiere og litt garasjekos. Sånn er det IKKE med Q5, så dersom du har oljeforbruk vesentlig over en liter her...bør du snu deg kjapt og formelig rope ordet "garanti" om du er så heldig at du har kjøpt bilen hos forhandler. Har du kjøpt bilen privat, er det litt verre, men du finner "oppskriften" på "er-ikke-fornøyd" på forbrukerrådets nettsider. Og er det under en liter? Da krøsser du fingra for at forbruket ikke øker. Men si gjerne fra til selger, og ta det derfra om det skulle vise seg å øke over tid. Igjen....sjekk forbrukerrådets nettsider! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger