0

Familie bil

spurt 2020-08-06 17:32:10 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny, jeg har nå en Toyota Auris hybrid sport fra 2016, og den fungerer greit til en familie på 3 med stort bagasjerom. Men må ha større da behovet melder seg.

Ser etter en stasjonsvogn med ikke med enn 120 000 på telleren, koster rundt 200.000 og ser moderne ut. Har luktet litt på BMW 5 serie og Audi a6 men veldig usikker. Hva ville du anbefalt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-06 18:26:45 +0100

Antall år på veien betyr i mange tilfeller mer enn et par hundre tusen kjørte kilometer fra eller til. Du sier ikke noe om hva som er årsaken til at behovet for "større" bil er, men jeg regner med at det ikke dreier seg om at du innen noen måneder kan risikere å ha behov for en 7-seter. Det som ellers slår meg, er at du har en for alle praktiske hensyn romslig bil, attpå til relativt ny. Når budsjettet ikke er større enn 200', tenker jeg at du også har et behov for forutsigbare driftskostnader.

En ting du bør tenke nøye gjennom, er hvorfor du ser på to premium-merker, representert ved 5-serie hhv A6. Den enkle måten å si ting på, er at det koster å være kar: alt som har med det være seg BMW eller Audi å gjøre, har en betydelig mer "voksen" prislapp enn du er vant til. Og nei, det er ikke sånn at ting ikke går i støkker på disse bilene, tvert om: de er et par hakk tyngre enn andre biler, og vekta gjør sitt i forhold til slitasje på hele gullrekka: bremser, hjuloppheng, dekk. Vær også klar over at et par hakk feitere dekk med høyere hastighetsklasse enn det du har på Toyotaen din kan gi lommepungen et megasjokk: et par av mine venner med BMW betaler mer for ET dekk enn jeg betaler for FIRE dekk til min kjedelige, men fornuftige Golf. Sånn er det bare.

I ditt sted ville jeg primært vurdert hva jeg vil oppnå ved å bytte bil, dernest ville jeg tenkt mer i retning av Skoda Superb eller VW Passat. Med en dieselbrenner under panseret kommer du ut med omtrent samme forbruk som hybriden du har i dag, og du får en vesentlig nyere bil for dine 200.000 enn om du har tunnelsyn og ser på kun 5-serie, A6 og sådant mer. Nyere bil gir deg mer forutsigbart bilhold, og det er en helt annen skål for familiebudsjettet å eie en slik bil enn det være seg en Beemer eller Audi. Vær også klar over at spesielt Superb er blant dem som har et virkelig romslig baksete. Passat følger hakk i hæl. Og skulle 3 iso-fix være påkrevet, bør du google litt, jeg mener bestemt at du kan glemme både 5-serie og A6 om dette er på må-ha lista. Passat har vel heller ikke dette, men Touran har det....Skoda Octavia kan ha det....og Superb har det. Siste generasjon Octavia er forøvrig et par hakk romsligere enn Toyotaen din, men om den er stor nok, avhenger av hvorfor behovet for større bil melder seg: hva må du ha plass til?

I det hele tatt, en kritisk vurdering av behov, kjøremønster, preferanser, økonomi før du kjøper kan spare deg for mye ergrelse i ettertid. Det kan også pare deg for å måtte bytte bil etter kun kort tid, glem aldri at overgangskostnaden ved å bytte bil i tide og utide er den desidert største kostnaden som ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-06 18:28:01 +0100

Og før Kamerat K kommer med sin anbefaling: Ford Mondeo er også en feiende flott bil med et hav av plass til fornuftige priser i bruktmarkedet! Vi som kjører VAG overser ofte Ford, beklager!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-07 05:26:35 +0100

updated 2020-08-07 05:27:32 +0100

Yepp Norulf du du har rett som vanlig bra parert :-) Trådstarter har snakket seg rett i førersetet på en Ford Mondeo for 200 000 kr får man lett en mk5 altså siste modell med rundt 100 000 km og restgaranti samt gjerne 1 års garanti hvis man kjøper fra forhandler denne har 2,0 tdci med 150 hk og bør velges da 1,6 literen blir for liten og sørg for at den har tilhengerfeste da det er utenkelig å ettermontere. Ønsker trådstarter en hybrid så er Peugeot 508 fra 20015 også en rasende flott bil og har fantastiske priser og driftsikkerheten til Peugot har tatt kvantesprang og er vel på høyde med de aller beste her. Trådstarter må ikke glemme å forhandle pris og da får man en 200 hk 5008 RXH alldeles fullstappet med utstyr og nevnte 100 000 km for ja 200 000 kr. Og Norulf har rett ønsker du premium merkene Bmw og Audi blir det for spinkelt og komme med 200 000 kr i lommen da må du lett legge til en 100 000 kr lapp oppå. Så det er sagt så får man nesten premium følelse i de nevnte bilene og hvis du ikke må sitte hele dagen å banke på panelene rundt om i bilen for å se om de holder samme kvalitet som Bmw og Audi og lytte til om dørene har samme lyd når de lukkes så går nok det greit og uansett ville man gått lei etter en stund.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger