0

Farlig med Land-Cruiser plasttak?

spurt 2020-08-12 12:45:28 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Vurderer å skaffe en Land-Cruiser med alle fordeler og ulemper det medfører. Hørte rykter om at man burde være forsiktig med biler som har vært varebil, og fått satt inn bakseter i ettertid. Det skal visstnok være farlig med plasttak i en eventuell ulykke, da plastsplinter kan bli skutt ut i kupeen av airbagene. Vet dere noe om dette?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-12 13:29:14 +0200

Min f.d arbeidsgiver hadde flere LC som tjenestebiler levert som varebiler med grønne skilt, baksetene fulgte med bilen med tanke på eventuell senere omregistrering til personbil. Det eneste som gjorde disse bilene til varebiler, bortsett fra fargen på skiltene og baksetene som måtte gjemmes bort en stund, var skilleveggen. Ja, det er en del plastmaterialer både her og der, men ikke mer enn det ville vært om bilen hadde hvite skilter. Mhp kolisjonsikkerhet er det derved neppe noen forskjell.

Her snakker vi imidlertid snaue 10 år tilbake i tid - for å være på den sikre siden ville jeg i ditt sted kontaktet Toyota Norge for å få klarhet i hvilke forskjeller det er på varebiler vs personbiler for de årsmodellene som måtte være aktuelle for deg. Min magefølelse sier meg at Toyota neppe er en produsent som benytter plast som splintres og utgjør en fare for passasjerene i sine biler. En særnorsk utskifting av materiale som blir påvirket om kollisjonsputen utløses, må også nødvendigvis være av en slik karakter at kollisjonsikkerheten ikke degraderes. Jeg tenker også at det primært vil være eventuelle sidekollisjonsputer for baksetet som kan være et problem her. Om norske varebiler i det hele tatt er levert med dette, vet Toyota Norge.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-12 14:35:01 +0200

Hei Hvis det er satt inn plast tak i forbindelse med Norgeskassa så må man jo ordne dette tilbake til orginal tilstand, hvis taket er modifisert så er trolig airbag fjernet for baksete passasjerer da de likevel ikke ville hatt noen nytte. Er det bare satt inn en plastramme for å holde fast skilleveggen så blir jo denne tatt bort når skilleveggen fjernes. Best å kontakte de som eventuelt byggde disse om for Toyota i sin tid og spør hva dette dreier seg om.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger