0

Ny eller brukt elbil?

spurt 2020-08-13 16:28:55 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Jeg og kona vurderer å skaffe oss elbil som bil nr 2. Vi ser etter noe som er mellom 2 og 4 år gammelt i typisk zoe, leaf eller e-golf segmentet. Det som har blitt et dilemma er om vi skal rive i med en helt ny bil. Prisforskjellen på en ny Zoe og en 2-3 år gammel bil med 30-40 tusen kilometer er under 100.000 kroner i flere tilfeller. Da føles det ikke så kostbart å ta steget opp med alle fordeler det bringer med seg. Hva tenker du er en klok fremgangsmåte for å finne rett bil for oss?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-13 19:41:13 +0100

Tja....det skjer mye i elbilmarkedet for tiden, om jeg (mot alle solemerker) skulle kjøpt elbil i dag, ville jeg primært sett på to kandidater: den feiende flotte nye VW ID.3 eller den utgående E-golf. Den første er et godt valg om man ser for seg å ha bilen langt inn i fremtiden, og bruke den på litt lengre turer. Rekkevidde vs påtenkt bruksområde er et nøkkelord her! På den annen side, nye E-Golf er som som nevnt på vei ut...det gir muligheter for gode kjøp på "de siste" nybilene.

Å kjøpe brukt? Som du antyder , prisnivået synes i noen tilfeller å ligge kunstig høyt. Når vi snakker om biler som innen si maks et år vil være akterutseilt ifht nettopp dette med rekkevidde, vil den som betaler dyrt for en 2-3 år gammel hvilken-som-helst av disse ellers fornuftige elbilene i dag, meget raskt kunne sitte igjen med hele julenissens skjegg i den berømte postkassa. Man trenger ikke noen krystallkule for å se et tildels betydeli verdifall på elbiler med kort rekkevidde.

The Bottom Line er at dersom dere ellers har økonomi til det, er nybil det beste alternativet på både kort lengre sikt. Med "økonomi" tenker jeg her på ordnet økonomi, man skal IKKE forkjøpe seg på bil, selv om rentenivået er gunstig pr nuh! Når det er sagt: om dere velger f.ex ID.3 får der een nummer 2 bil som i stor grad vil kunne fylle store deler av familens behov, gjerne også bli den foretrukne bilen for dere ganske så kjapt. Tenk tanken....ellers er vel nummer 2 bilen den som mor og barna kjører....mor fortjener en ny og sikker bil. E-Golf er mitt forslag nummer to, en del billigere, men altså med kortere rekkevidde og det dette innebærer i forhold til bruksområde.

At jeg fokuserer på VW her henger smamen med at jeg har noen tiårs positive erfaringer med både VW og Møller. Ja, man kan mene mye rart om norske bilimportører, også Møller, men kndestøtten er blant de suverent beste i Norge. Ikke et vondt ord om verken Zoe eller Nisseleif, men igjen, har dere økonomi til det: spander å prøvekjøre nevnte nye VW. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takk for grundig og interessant svar. Må definitivt sjekke ut VW sine alternativer!

Jorgenflermoen gravatarbildeJorgenflermoen ( 2020-08-13 20:51:44 +0100 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger