0

Personbil eller bobil

spurt 2020-08-23 17:09:46 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, lurer på å kjøpe en minibuss, som jeg vil bygge om til bobil. Bilen er mer enn ti år, dermed er avgiftene like. Vi trenger fem gode seter med skikkelige trepunktsbelte. Lurer jeg på om det er best å registrere den om til personbil eller bobil? Vil installere sengeplasser, toalett og kjøkken.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-23 20:57:50 +0200

Biltilsynet hhv Norsk Bobilforening er stedet å henvende seg her...det prosjektet du tenker på å gi deg i kast med, er ikke riktig så enkelt som man kan bli fristet til å tro. Vær spesielt klar over at det er flere feller her: en av dem er at alt dilldallet du hiver inn i bilen for å få dette til, har en ikke ubetydelig vekt. Det gjør noe med nyttelasta, bilen får ikke høyere tillatt totalvekt sånn uten videre.

Når du skriver "minibuss" er det forsåvidt seter nok i bilen fra før, men slik jeg kjenner minibusser, det være seg Ford Transit eller en av de mange fetterne....som GAZ Gazelle....skal du slite for å få plass til fem sengeplasser....og attpå til kjøkken og toalett! For, om du skal registrere doningen som bobil, er det et krav at det må være like mange sengeplasser som antall personer bilen kan registreres for. Vips...5 personer pluss fullverdig bobilinnredning...det blir ingen lettvekter!

En mulighet kan være å registrere den som personbil med 5 seter. For begge alternativer må du uansett sjekke aktuelle krav med Biltilsynet: det er ikke utenkelig at man vil kreve en form for skillevegg / sikring mellom passasjerene og "varerommet". Jeg antar du har fått med deg kollisjonstesten som ble gjort med bobiler tidligere i år....det er ingen spøk når "hele massan" kommer susende forover! Kollisjonstesten ble gjort med fabrikkbygde biler, helt sjokkerende! Når du skal bygge din egen, hjemmesnekra bobil må du også forholde deg til denne greia med sikkerhet. Du vil neppe ha si 6-800 kilo innredning som kommer susende forover om du får en Bjartmar Bråstopp! Ja, prosjektet er realiserbart, men undersøk grundig med ovenfornevnte instanser FØR du løper og kjøper, sett gjerne opp en oversikt over hvordan prosjektet kan realiseres og et nøkternt realistisk tids- og kostnadsbudsjett, sånn at du ikke går lei på halvveien. Gode og grundige forberedelser er nøkkelen til suksess her! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger