0

Er Suzuki Swift et godt alternativ?

spurt 2020-08-27 07:13:31 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Er på jakt etter en god og driftssikker småbil. Har nå Toyota Yaris 2005 modell og med ca 20.000 til reparasjon av bremser og rust vurderer jeg et annet merke. Er helt ukjent med Suzuki og trenger råd. Driftssikkerhet og rustfritt betyr mye. Pris opp til kr 100.000 og modell fra og med 2012. Tilleggsspørsmål er hvilke utfordringer/problemer/reparasjoner det kan være med automatgir. Har sett at det er noen biler med automat. Kan fortsatt være aktuelt å kjøpe Yaris på nytt......

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-27 22:08:06 +0200

Først og fremst, Suzuki og Toyota har mye felles tankegods: dersom man har noe som fungerer, endrer man det ikke i tide og utide. Ja, Toyota er muligens litt mer moderne, men Suzuki er absolutt ikke tapt bak en vogn. At begge ruster henger sammen med to ting: vinteren er ennå ikke avskaffet i Norge, og selv om japanske biler blir understellsbehandlet når de kommer til Norge, hjelper det lite om eierne gir beng i etterbehandling. Om driftsikkerhet og "rustfritt" betyr mye for deg, ja da sjekker du den neste bilen du kjøper så godt du kan og litt til, få gjerne med deg en god venn som kan det du ikke kan. Uansett, ta utskrift av sjekklistene du finner på Forbrukerrådet og Motors hjemmeisider, det er til god hjelp for de fleste. Og, dette kan ikke sies ofte nok: ikke tenk tanken på kjøp før du har krøssa av for punktene i sjekklista!

Når du har funnet en god bil, ja da sørger du for å etablere gode servicerutiner, finn gjerne et uavhengig, autorisert verksted om du vil spare penger, og: understellsbehandling med løpende ettebehandling er den eneste måten du kan holde en bil rustfri på. Det lønner seg bokstavelig talt, du får ikke sveisa mye rust for det understellsbehandling koster deg over si 10-15 år. Men du og du, så mye du sparer på å kunne beholde bilene dine leeeeeeeeeeeeeeeeeenge!

The bottom Line her er at du nok får mer bil for pengene med Suzuki enn med Toyota. Ikke bare det, du får også firehjulstrekk. De Swift som ligger på finn akkurat nå, har manuell kasse, men generelt er verken Suzukis eller Toyotas automatkasser spesielt problematiske. En ting som koster litt med automat, er oljeskift på girkassa, men det er ingen hårreisende kostnad pr år. Vi snakker om typisk 60.000 eller lengre skiftintervall for olja på automatkasser. I ditt sted ville jeg sørget for å få prøvekjøre aktuelle biler, det er litt smaken og baken her. Det du skal ha i bakhodet, er hvilken kundestøtte du har i ditt nærområde: begge kan serves av uavhengige verksteder, men deletilgangen til Toyoa kan være noe bedre om du bor ute i "utkanten" som mange av oss gjør. Et spørsmål til ditt "nærverksted" så har du kontrollen også med dette! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger