0

Har i dag kjøpt brukt Audi A3 sportback 1.6 2005 mod

spurt 2020-08-28 18:31:42 +0100

anonym bruker

Anonym

Spurte selger tidligere om registerreim, fikk til svar at det var kjede på bilen. Ser av gamle papirer i bilen at det har vært ulyd fra registerreim tidligere (!) men at denne er ikke byttet. Bilen har nå gått 170000. Har jeg kjøpt katta i sekken - og hva er det beste jeg kan gjøre i denne situasjonen? Er redd for kjempeutgift for reimbytte, vet ikke hva det egentlig er og hvrofor. Har ennå ikke hørt noen ulyd... men har heller ikke fått prøvd bilen skikkelig.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-28 22:14:13 +0100

Du skriver ikke om selger er en proffesjonell aktør eller en privatperson. Har du ikke fått fremlagt verken servicehefte eller bilens historikk? Der skal eventuelt remskifte fremgå....eller om det er utført en kontroll av et eventuelt kamkjede. Jeg regner imidlertid med at vi snakker om en liten benziner her, opp gjennom årene har det vært flere motorserier, noen har hatt kamkjede, andre tannreim. Jeg tipper det siste, men et sikkert svar får du om du har vognkortet foran deg og ringer det være seg et Audi merkeverksted eller Møller teknisk. Dersom tidligere servicer er utført ved et merkeverksted har man historikken, f.ex en registreim på en benziner bør normalt sett skiftes ved 120.000. Et registerkjede derimot har lengre levetid og egentlig ikke noe fast skiftintervall, i stedet har man inspeksjonsintervaller. For siste generasjon TDI er f.ex inspeksjonsintervallet 275.000 km.

ET PS: Normalt sett SKAL - med trykk på SKAL - strammehjulet byttes samtidig med registerreim, gitt at bilen din altså har en reim!

Uavhengig av hva som er tilfellet med din bil, det trenger ikke være noen katt i bagasjerommet her. Finn først og fremst ut om bilen din har kjede eller rem, og ta det derfra. Ja, det er motorserier som har hatt problemer med nettopp kamkjedestrammeren, men ikke ta sorgene på forskudd. Når din bil har gått 170.000, skal du ikke se bort fra at den ruller 170' til uten problemer. Og er det en tannreim som ikke er skiftet? Koster ikke skjorta å skifte en slik, vi bikker nok 5 siffer,si 10.000+, ved et merkeverksted. Men Audi og merkeverksteder? Det er strengt tatt ikke nødvendig, bruk heller et velrenommert, uavhengig og ikke minst autorisert verksted, da blir det mer overkommelig.

Men dersom servicehefte finnes....gå gjennom det en gang til...og sørg også for å rekvirerere bilens historikk fra et merkeverksted....alle VAG-verksteder har tilgang til dette systemet. Disse to dokumentene vil være av stor betydning for et eventuelt uavhengig versksted som skal hjelpe deg å vurdere det eventuelle probolemet og gi deg råd for hvordan du kan gripe det an.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-28 22:16:29 +0100

updated 2020-08-29 08:51:21 +0100

TO TING TIL: jeg ser jo at du egentlig stiller et utvidet spørsmål: om bilen har en vesenlig mangel osv og du er misfornøyd....finner du rettigheter ved bruktbilkjøp på forbrukerrådets hjemmesider. Det er en vesensforskjell på privat vs kjøp hos forhandler, men i begge tilfeller har du reklamasjonsrett.

Veien videre er altså å få avklart om du har et problem, hva problemet egentlig bestå i og hva som eventuelt må gjøres for å rette det opp. Ja, om det foreligger en mangel har du som nevnt over, uansett reklamasjonsrett, poenget med å avklare hva som er feil og sette seg inn i rettigheter etc er å være godt forberedt til neste runde: en forhåpentligvis god dialog for å komme frem til en løsning med selger.

Ja, selger kan sette seg på bakbeina, da har du også muligheter som forbrukertvistutvalget, forliksrådet etc, men be aware, er det en mangel av begrenset økonomisk omfang kan det koste mer enn det smaker å gå videre. En minnelig løsning, kall det gjerne et greit kompromiss, er absolutt realistisk og det beste for begge parter. Det vet profesjonelle selgere svært godt, det kan fort gå greit! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger