0

oljeforbruk

spurt 2020-09-07 09:19:33 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei.

Jeg har kjøpt en 2015 q5 2.0 TDI fra en anerkjent forhandler. Etter ca en mnd fikk jeg en mistanke om oljeforbruk. Etter litt frem og tilbake fikk jeg selger til å ta en eksakt oljeforbruksmåling som viste seg å være 4 dl pr 1000 km. Jeg mener jo at dette er skyhøyt til en bil som har gått 80 000 km, men jeg har i ettertid forstått at det i serviceboken står en notis på tysk som beskriver at et forbruk på inntil 5 dl pr 1000km er innafor grenseverdiene audi har satt. Jeg spurte ved kjøp om den brukte olje eller vann og fikk som svar at den ikke brukte noe mer enn normalt. Spørsmålet blir altså hva som er normalt i denne situasjonen. Jeg konfronterte selger med at dette burde vært opplyst om ved salg, men fikk da til svar at det ikke var noe og opplyse om ettersom det ikke var noe "feil". Har du noen tanker her?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-07 10:28:19 +0100

Heisann. Forstår selvfølgelig at du er litt skuffet over dette, men har her Audi sitt på det «tørre» rent juridisk. Jeg vil tro det er vanskelig å komme noen vei med dette med tanke på utbedring på garanti / reklamasjon etc. Men det er jo lov å prøve – om du er full av pågangsmot.

Det er dessverre en kjent sak at disse motorene kan bruke en noe olje. Det er noe mange opplever så det er ikke nødvendigvis noe «galt» med din bil. At det er slik er en kjent sak.

Personlig, uten at det vil hjelpe deg en millimeter, tenker jeg at dette oljeforbruket er litt drøyeste laget. At man må etterfylle en gang eller to mellom skiftene, er jo greit. Men med skiftintervall på 30.000 kilometer kan man jo risikere etterfylle nesten 15 liter mellom skiftene … Det henger ikke helt på greip for meg.

Det du kan gjøre er å høre med verkstedet ditt hva de vil anbefale deg å gjøre. Er det olje med riktig viskositet på bilen din nå? Finnes det noen annen oljetype som kan dempe forbruket noe etc.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-09-08 21:04:44 +0100

En tilføyelse mhp oljetype: 2.0 TDI krever spefikt Castrol Edge eller olje med tilsvarende spesifikasjoner. Bruker du olje som ikke overholder dette, får du før eller siden, helst når det passer som dårligst, trøbbel med gullrekka med Greenpeace-duppeditter på bilen din. "Longlife" intervallene er også dårlig karma for motoren på sikt, oljeskift med filterbytte ved 15.000, maks 20.000 om man har mye langkjøring er en god investering. Om du ser på en sprengskisse over motoren ser du rimelig kjapt hvorfor, legg til første hovedsetning: den eneste veien ut for snafset som etterhvert samles opp i olja, er ut gjennom tappepluggen og ved filterbytte.

For ordens skyld: jeg har selv en 2.0 TDI / euro6, jeg bytter konsekvent etter dette intervallet. Det er ikke oljeskiftene man skal spare på! Derimot kan man med fordel vurdere å bruke et uavhengig, autorisert verksted til å gjøre jobben...både arbeid, deler/rekvisita og ikke minst olja har en helt annen pris enn der det sitter et emblem med noen ringer over døra! Vi snakker typisk om opp til en femhundrings pr liter for identisk eller olje med tilsvarende spesifikasjoner. Dette kan man mene mye om, men det gjør at jeg har et hyggelig budsjett på tross av at jeg spanderer dobbelt så mange servicer på bilen....pass på bilen og den passer på deg! Jeg har heller ikke noe som helst behov wahatsoever for å etterfylle olje mellom servicene, selv ikke når si halvparten av kjøringen siden siste service har foregått i land med et vesentlig høyere tempo i trafikken enn det vi har her hjemme. Ja, jeg er klar over at en del av oljeforbruket blir erstattet av kondensvann her hjemme, mens det fordamper mer vann når olja er gjennomvarm over lengre tid, slik det gjerne er når man hygger seg på en motorvei der ute et sted. Likevel...vi snakker om mindre enn en halvliter på mine 15 til 20.000 km - jeg tilpasser oljeskiftene etter kjøremønsteret.

Hva som kan være årsaken til at din bil bruker mer olje, er ikke godt å si, jeg var bla nøye med å unngå å belate motoren hardt de første 15-20.000 kilometerne, og jeg kjører generelt på moment fremfor å jage turtall. Dessuten....jeg trekker ALDRI turtall før olja er gjennomvarm, i det hele tatt, jeg er svært forsiktig med gasspedalen til oljetemperaturen indikerer 80-90 grader. Dette er en vane jeg har tatt med fra dengang jeg kjørte motorsykkel, det var egentlig da jeg lærte å ta vare på doningen sånn at den skulle ta vare på meg og så videre, tro meg, man ser lynraskt hvor mye det har å si for slitasjen på en motorsykkelmotor om man drar livskiten ut av en kald motor!

The Bottom Line er likevel at en halvliter på 1000 km er godt innafor det som kalles "normalt" av de fleste bilfabrikanter. Ganske så mange sier sogar at inntil en liter på 1000 km er innafor! Ja, jeg er så enig med Benny at jeg ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger