0

Automatkasse

spurt 2020-10-01 11:54:36 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Hører mye om at Audi har gjentatte problem med automatkassene sine. Fines det noe statistikk eller historikk som kan utdype dette?

Vh Terje

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

5 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-01 14:41:55 +0200

Tja er det hvor mange defekte automat kasser pr 1000 innbyggere du mener ??

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-10-01 15:49:15 +0200

:)Kviasen Det er veldig lett å snakke noe ned men det beviser jo ingenting. Finnes det faktatall på dette?

Terje

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-10-01 15:49:15 +0200

:)Kviassen Det er veldig lett å snakke noe ned men det beviser jo ingenting. Finnes det faktatall her?

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-10-01 16:10:32 +0200

Nei

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-10-02 09:06:57 +0200

Audi har som kjent flere varianter over temaet automatkasse. Det er neppe grunnlag for å hevde at Audi har større feilhyppighet på sine automatkasser generelt, men det er et kjent forhold at enkelte kasser opp gjennom åra har vært mer sensible enn ellers ifht f.ex oljeskift og måten dette blir gjort på....flushing kan være en klar fordel på disse kassene....og årsaken skal være en sil som sitter slik til at den ikke er liketil å komme til ved et ordinært oljeskift. Opp gjennom årene har man gjort endringer, dette påvirker som alltid ellers feilhyppigheten. På samme vis påvirkes feilhyppigheten av grunnleggende vedlikehold, uten forkleinelse for noen, det fremstår som rimelig klart at ganske så mange gir beng i både service og vedlikehold - også blant eiere av Audi. Legg til at biler som har kommet litt opp i åra ofte er populære ungdomsbiler, da skjer det ofte ting som strengt tatt ikke er bilens skyld. Sånn er det bare, vi ser samme tendens hos BMW og Mercedes. Men å legge dette til grunn for en "statistikk"? Det blir en smule tendensiøst.

The Bottom Line er at det ikke er noe som tilsier at du trenger å ha angst og beven for å kjøpe en Audi med automatkasse, det være seg en feiende flott ny bil eller en bruktbil. Da forutsetter jeg en bruktbil som ikke er eldre enn 10 år, med et begrenset antall modne eiere og normalt godt vedlikeholdsregime. Velger du å kjøpe en "ungdomsbil", gjerne chiptunet eller noe annet festlig, vel, da har du oddsen mot deg. Og nei, som Kamerat K sier, du finner ikke statistikker som sier noe om slike ting, det eneste vi kan si med sikkerhet er at det finnes biler for salg der ute som der både eieren og bilen burde ha en svær lapp i panna som det står "ikke-kjøp-bilen" på.

En helt annen ting er at det finnes drøssevis av "undersøkelser", på Broom finner du f.ex brukererfaringer i søkk og kav. DU kan også kose deg på Audi-fora på nett og finne ut hvilke produksjonserier av aktuelle modeller, aktuelle girkasser osv som har konkrete problemstillinger du kan styre klar eller treffe korrigerende tiltak mot. Men alt i alt: det eneste som gjør det litt "verre" med Audi enn andre biler, er at prislappen på såkalte "originaldeler" i Norge kan skremme fanden på flatmark. Du kjenner sikkekrt veien rundt dette: stikkord er Tyskland og DHL....dessuten er det den klar fordel å vær en habil mekaniker, det være seg av garasjesorten eller av yrke. Dett er løsningen om du skulle være i kundegruppen som kjøper eldre biler som nok kan være rimeligere i innkjøp, men veldig spennende å eie. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger