TV 2 Play
Min konto
0

Ford Kuga 2010

spurt 2020-10-13 08:31:34 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Har lest om alternativ rustbehandling med Lanolin. Er det et godt alternativ vanlig antirustbehandling?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-13 09:56:47 +0200

updated 2020-10-13 10:17:47 +0200

Hei Lanolin eller på godt Norsk sauefett er et effektivt produkt og det er ikke tvil om at det virker, Dette ble brukt i ballast tanker for sjøvann på skip og borrerigger som beskyttelse mot rustangrep og har blitt brukt i flere tiår. Det er først de siste år det har blitt brukt på biler i kampen mot rust, lanolin har svært gode krypende egenskaper og trekker inn eller koker seg in i gammel rust slik at det samtidig kan være til hjelp for allerede angepene områder samt at det har vann avisende egenskaper slik at en av faktorene for korrosjon nemelig fukt og tilgang til oksygen gjennom luften fjernes. Lanolin har 2 negative faktorer det ene er at det er ikke så mekanisk stabilt dvs at det slites vekk samt er ikke så glad i avfetting fra vaskemaskiner ol. Den andre faktoren er at det avgir lukt slik at det alltid er en eim av sau rundt bilen og det kan jeg skrive under på fordi jeg hadde en bil som hadde fått denne behandlingen og over tid blir det en noe kvalmende lukt som ialefall ikke jeg orket og solgte bilen men det skal samtidig nevnes at jeg er var for lukter og skiftet faktisk rattet på en bil jeg hadde fordi forrige eier trolig i rikelige mengder før han skulle kjøre bilen på morran hadde klasket axe etterbarberingsvann eller noe annet skvip i ansiktet og så tok i rattet like etterpå, lukten slapp aldri taket uansett hvor mange ganger jeg vasket det. Jeg priser meg lykkelig for at jeg ikke var en av arbeids kollegaene hans som måtte gå å lukte på han hele dagen he he Men bryr man seg ikke om lukt er det absolutt et fungerende middel men som krever etterbehandling fordi det vaskes vekk over tid.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-10-14 15:36:36 +0200

Yes, lanolin er jolly fine, men etterbehandling en gang i året er regelen, ikke unntaket. På våre biler her hjemme har jeg brukt et verksted som benytter Mercasol de siste to-tre tiåra, dette benyttes i mer eller mindre fortynnede doser alt etter hvor det benyttes, etterbehandling hvert annet til tredjehvert år, bla fordi godstoffet rett og slett tørker inn. Jeg tenker at dette er et greit alternativ, og ja, det holder rusta unna. Uavhengig av hva man måtte foretrekke her, det viktigste er å velge et verksted som gjør godt arbe', sjekk referanser, ta gjerne en tur innom og se hvordan de gjør ting, og ikke minst: velg ut fra kvalitet på arbeidet, ikke pris! Et typisk trekk ved sol-og-måne-virksomhet i understellsbehandlingsbransjen, er at man "glemmer" å demontere diverse plastdeksler under bilen og spruter i vei på utsiden av disse....det er kjapt og billig for verkstedet, men dårlig karma for den arme bileieren som innbiller seg at bilen er undersellsbehandlet :-) Ja, som Kamerat K har jeg mange gode ting å si om Lanolin, har tenkt tanken på å prøve det, men jeg har ikke helt sansen for det derre med etterbehandling hvert år, det blir liksom litt for meget!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar