0

Help med setter

spurt 2020-11-13 17:01:52 +0100

anonym bruker

Anonym

Kjøpt en renault megane 2016.En bil jeg kan leve med,men ikke setene foran.Får vond rygg.Går det greit og bytte til volvo seter eller lignende.Om ja,hvem utfører dette.Tenker da fagfolk, så jobben blir riktig utført. MvH Øyvind kristiansen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-11-13 18:14:45 +0100

Hei Øyvind Nei det går absolutt ikke å bytte til Volvo seter man vil støte på en hel rekke problemer først og fremst mekaniske, elektriske og elektroniske men så vil det jo plutselig være et annet sete enn bilen er godkjent med så du må også få dette påtegnet i vognkort etter kontroll hos biltilsynet og fremlegge papirer på at alle sikkerhetfunksjoner fungerer og utløser som de skal så er redd du faktisk må kjøpe en Volvo hvis du sliter med ryggproblemer.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-13 21:34:50 +0100

Som Kamerat K sier, den eneste realistiske løsningen for å få Volvo-seter er å bytte Renaulten med en Volvo. Rent bortsett fra de barrierene som nevnes, er det en ikke ubetydelig risiko for at moroa vil koste mye, mye, mye mer enn det smaker! Nå har det seg sånn at jeg har førstehånds kjennskap til den sorten problemer, den beste løsningen er enkel: aldri, aldri, aldri kjøpe bil uten grundig prøvekjøring (og ditto prøvesitting). Og må du kjøre en bil med dårlige seter innimellom, ja da er fortsatt regulering av setene om ikke fullgod løsning, så iallefall en løsning som vil redusere plagene du måtte ha. En pute i korsryggen (mange seter har null korsryggstøtte) kan også være en god ting, og man skal heller ikke være fremmed for å ha en pute under rumpa, det hjalp min gamle mor gjennom et par tiår...hun fikk en brist i ryggen og bekkenet etter en høyhastighetskollisjon, du kan si at det virkelig gir begrepet "vond rygg" mening.

For min del har jeg to soner med det man kan kalle "karnøfla" virvler, det gir også mykje spenning i kvardagen! Legg til at jeg har samme kroppsfasong som Julius, det gir også utfordringer i forhold til f.ex japsebiler...det er helt håpløst for meg! Gjennom 2, snart tre tiår har jeg kjørt tysk kvalitet privat, tysker seter er etter min oppfatning svært nær Volvo for vonde rygger, men arbeidsgivers tjenestebiler har vært hummer og kanari, da er dette med seteregulering - speseilt seteryggens vinkel er viktig - og gjerne en strategisk plassert pute - tingen! Det trickset fungerte også når jeg ved en inkure måtte kjøre en Skoda Pickup fra et sted langt syd i Spania og hjem for en del år tilbake, 3000+ km og dagsetapper på rundt 1000 km og 12 timer er ingen spøk med vond rygg.

Men det gikk det også - rett nok med noe spesiell kjørestilling og opptil flere puter, men jeg tenker at du muligens kan finne løsninger som fungerer med Renaulten din også, du kjører neppe opp og ned til Spania i det daglige! Det gjør det litt enklere! Og finner du ingen gode løsninger, er det to muligheter: enten bytte ut bilen og finne et alternativ gjennom grundig prøvekjøring....eller....legge ferien til et annet land i Europa der man har mye Renault.....og finne en modell med seter som kan tilpasses din bil uten for mye kav....forhåpentligvis bedre seter.

Jeg ville da primært gjort ferien til en vandring fra hoggeri til hoggeri,der du legger frem problemet og får hjelp av hoggern' til å finne seter som passer "rett inn"....mange hoggere er vandrende oppslagsverk i så måte! Den som leter lenge nok, den finner, men vær også forberedt på at du kaaaaaaaaaaaaanske ikke finner! Det ligger også i sakens natur at du bør sette inn setene der i det store utland, lavere timepriser og så videre. Det er uansett den sannsynligvis eneste muligheten du har til å finne seter som passer i festene og ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-14 20:21:22 +0100

En tilføyelse: jeg anbefaler først og fremst Frankrike (når coronaen løyern') , fordi dette er et land der det er en dullion relevante biler, også på hoggeriene, som du teoretisk sett kan finne passende seter fra. Men som du sikkert vet, Renault selger i bøtter og spann i mange andre land også, til og med i Sverige er det absolutt verdt å gjøre et forsøk. Da slipper du å plukke frem rustne fransk-kunnskaper fra noen tiår tilbake. Men...The Bottom Line er....at dette er verken enkelt eller gratis! Du må være VELDIG glad i bilen din for å gjennomføre dette...og igjen...lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-17 13:27:51 +0100

Heisann. Leit å høre at ryggen slår seg vrang av bilsetene. Dette med seter er veldig individuelt og det er også nesten overraskende store forskjeller mellom de virkelig gode og de ikke fult så gode.

Når det gjelder det å bytte seter har jeg selv gjort dette ved noen anledninger. Jeg har fått tak i andre, bedre og finere seter. Som nesten har passet i den aktuelle bilen. Den gang fant man bare fram vinkelsliperen og kappet bort noe av seteunderstellet. Fant et par flattjern og sveiset på. Borret et par hull og boltet det hele fast i bilen. Det gikk fint som snus, det. Den gangen.

Nå er dette riktignok lenge siden og bilen var gammel allerede den gang. Siden har ting blitt mer avansert og ikke minst mye strengere.

Et sete fra en for eksempel i en Volvo passer neppe i din Renault uten en betydelig ombygging. En ting er seteskinnene og justeringsmulighetene. En helt annen til er all elektronikken et moderne bilsete har. Her er det alt fra sensorer som registrerer om noen sitter i setet, via eklektiske justeringsmuligheter til airbager som ofte er innebygget i moderne seter. En ting er om Renault elektronikken klarer å «snakke» med Volvo-elektronikken. Det gjør den neppe. Trolig har de to setene også forskjellige funksjoner. Noe som gir ytterligere utfordringer.

Dette kan fort gjøre at for eksempel en airbaglame vil bli lysende. Det gir mangel på EU-kontroll. modifiseringer på seteunderstellet er også streng. Mye strengere nå en den gangen jeg kappet og sveiste for 25 år siden. Sikkerhet er grunnen.

For å si det rett ut; Dette er ikke en jobb jeg ville tatt på meg nå.

Men alt er selvfølgelig mulig. Det spørs bare til hvilken pris. Det finnes firmaer som driver med slike ting. For eksempel noe som heter Handicare. De vet jeg kan gjør slike ting. Men jeg vet ikke hva det kan komme til å koste.

For å være ubehagelig ærlig tror jeg faktisk at det er enklere å bytte bil igjen. Til en som har seter du og ryggen din kan leve med. Ikke er det sikkert det blir så mye dyrere heller …

Håper dette var oppklarende, selv om det kanskje ikke var det svaret du helst ville ha.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger