0

Vin nr på bil

spurt 2020-12-16 07:42:57 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Har et spørsmål rundt VIN nr på bilen min! Jeg kjøpte den brukt via Porsche Centere i Porsgrunn, som en 2017 modell. (Førstegangs reg 29.06.2017)Når jeg ser på VIN nr som er 5YJSA7E25GF165465 ihht til dere reportasje (Tabell) så forstår jeg at det er en 2016 modell. Tesla sier at det er en 2017 modell, og ihht garantiprogram er jeg enig. Men bilen er vel en 2016 modell? Trenger hjelp da igjen av partene innrømmer følgende. Og jeg sitter med bevis byrden! Har sjekket med andre Teslaer, og her stemmer VIN med årsmodell. Mvh Hans-Kristian Thuve

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-16 10:42:27 +0200

Vel, her har du møtt det særnorske begrepet "årsmodell" på sitt aller beste :-) I andre land med et annet verdenspråk enn engelsk legger man begrepet "Baureihe" og "Erstzulassung" til grunn ved kjøp og salg. Det første kan vi oversette med "modellserie" eller "versjon", det andre er rett og slett datoen for når bilen ble registert første gang. Tilsammen er dette ganske så entydig.

I Norge derimot har vi to ting som kompliserer bildet: den ene henger med fra tidligere tider: da fikk importørene gjerne tildelt et gitt antall biler, noen ganger for et år av gangen, som gjerne kom på båt til Drammen en eller annen gang, alle var naturlig nok produsert samtidig, ofte med samme farge på interiøret....osv osv osv.. For å "skille" etablerte man en sedvane der biler som ble registert fra og med 01.07 det ene året, f.ex 1990, ble klassifisert som "1991-modeller". 1991-modell var de helt frem til 31.06 påfølgende år. 01.07.1992? Ja da ble plutselig neste "årsmodell" et faktum! Noen ganger var det biler fra forrige "bolk" som på magisk vis ble"1992-modeller", gjerne side om side med tildelingen av biler for....1992. Nå var det jo ikke alltid kjempestore forskjeller: typisk var det ikke annet enn fargen på interiøret som skilte de to bilene. Dette var ved SALG....da kunne biler som var importert så mye som et år, ja sogar halvannet år i forveien, bli markedsført som 1992-modell. Legg til at det norske avgiftsnivået er i verdensklasse, vi ligger helt på topp!

Dette med avgiftsnivået har minst to konsekvenser: dels hender det at avgiftene hopper litt opp og ned. Om bransjen får nyss om dette på forhånd, ja da kunne man undertegne kjøpekontrakt med aktuelle kunder FØR f.ex en avgiftsnedsettelse...og ta bilene ut fra tolllageret og førstegangsregistrere dem ETTER avgiftsnedsettelsen. Dette har skjedd, sier ikke mer.

Høye avgifter gjør også noe med årlig verditap....til forskjell fra andre land gjør et år eller to ganske så mye med såvel innbyttepriser som bruktpriser! Bilbransjen og finansnæringen - glem ikke at forsikringselskapene også har en interesse oppe i dette - har et tricks i ermet her: EN PRIS FØR, EN HELT ANNEN PRIS ETTER! Fritt oversatt: ved SALG blir bilens årsmodell i store trekk fastsatt etter kritieriene nevnt over. Dvs at en bil som blir førstegangsregistert i andre halvår 2016, blir solgt som en....2017-modell! Jolly fine tenker kunden, da må jo bilen være 2017-modell også når jeg selger den....eller om den blir kondemnert! Men hvor lenge var Adam i paradiset? Når bilen skal byttes inn eller selges til en forhandler, for ikke å snakke om takseres ved kondemansjon, ja da snur man på flisa og definerer bilen som en "faktisk 2016-modell"! Begrepet "Baureihe" som kunne eliminert spekulasjoner av denne sorten, se det er noe man ikke snakker om!

At bilen har et serienummer som sier noe om når bilen faktisk er produsert og igjen...hvilken "modellserie" eller "versjon" man faktisk har foran seg....betyr heller ingen verdens ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger