0

Kjøp av tesla.

spurt 2020-12-27 12:53:40 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Eg har no i 6 måneder drevet å sett å reknet på kjøp av en tesla model s. Å prøver så godt de lar seg gjere å legge følelser tilside å bruke fornuft. Men blir føler eg blir stadig at følelsene tar over hand. Har planer om å kjøpe en tesla model s. Men spørsmålet er om eg skal kjøpe nytt eller brukt. Å om de blir brukt skal eg då kjøpe en som er før 2017 eller etter 2017. Etter de eg forstår er de ikkje største forskjellen på før og etter 2017? Ser nå på en brukt 2017 model p90d kjørt ca 40 000 til en pris på rundt 600 000 kr. Då blir eit bil lån på evt 6000 per måned. Eg kan evt kjøpe en ny men då p75d til 730 000 då blir de 8000 i måneden.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-27 21:01:55 +0200

Ta en liten sjekk på de to artiklene om Tesla på Motors nettsider publisert denne måneden før du tenker tanken på å handle Tesla...det kan absolutt være en fordel å la fornuften få et ord med i laget her. Det er også andre mindre smigrende omtaler av Tesla, dersom begrep som "greit bilhold", "god tilgang på verkstedstjenester", "god tilgang på reservedeler" og ikke minst, en god samarbeidspartner gjennom merkeverkstedene, står høyt på din prioriteringslista, ja da bør du virkelig tenke deg om et par dusin ganger før du legger såpass mye penger i et kjøp som meget vel kan vise seg å gi deg et mer spennende bilhold enn du egentlig ønsker deg. Ment som et godt råd, i julen skal man jo ønske sin neste alt god! Det er så enkelt som at Uansett hvilken bil man tenker på å skaffe seg.....det er noe merkelig her i Norge...de fleste bruker veldig mye tid på å vurdere att og frem når de skal kjøpe seg en forbruksting som en mobiltelefon...men hus og biler....det handler Ola Nordmann altfor ofte på impuls og følelser! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-01 23:31:37 +0200

Jeg merker meg en ting til når jeg leser innlegget ditt en gang til: det fremstår for meg som om du i stor grad må lånefinansiere bilkjøpet. Gitt at vi befinner oss i den verste pandemien siden spanskesyken, og med stor sannsynlighet vil oppleve et "annerledes" år også i 2021, med påfølgende økonomisk og jobbmessig usikkerhet for svært mange, vil jeg på det aller sterkeste anbefale deg å legge lista vesentlig lavere: i klartest: om du har en grei bil i dag, behold den og utsett alle tanker om bilkjøp et år eller to! Om du ikke har bil og må ha bil, ja da kjøper du en bil som ikke koster spesielt mye mer i innkjøp enn at du kan klare deg med lite eller ingenting i lån.

Legg til at det du betaler for bilen bare er en del av bildet her: en rimeligere bil vil også ha vesentlig lavere løpende kostnader, hele gullrekka fra f.ex dekk (en Tesla er både blytung, altfor rask for norske forhold og har i tillegg "stilige" felger) til forsikring koster veldig, veldig mye mer på det noen kaller "premium" biler. Legg til at også verditapet nødvendigvis er i en helt annen størrselsorden på en bil som koster f.ex 730.000 enn en eldre bruktbil til 100.000....da skjønner du raskt at vi snakker om fryktelig mye penger! Når du har "regnet på" dette over lengre tid, aner det meg at du ser for deg å strekke privatøkonomien til det ytterste bare for å skaffe deg en bil du egentlig ikke har råd til. Det er ekstremt lite klokt generelt, selv i normale tider! I en tid der mange lever med en betydelig grad av usikkerhet? Da nærmer det seg russisk rullett med pistol! Her bør du rett og slett stikke fingeren i jorda og tenke deg nøye om!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger