TV 2 Play
Min konto
0

Bruk av bensinmotor i hybridbil

spurt 2021-01-07 07:31:30 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei!

Er det vanlig at en hybridbil bruker bensinmotor de første kilometerene etter lading? Eller når temperaturen går under null?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-07 08:19:07 +0200

Uten at jeg kjenner i detalj hvordan styringsystemet i din bil er satt opp: dersom du kjører i hybridmodus, bestemmer bilen selv hva som er optimalt eller ikke i tråd med de premissene fabrikanten har lagt inn. Her fremstår det for meg som om fabrikanten har tenkt som så, at uavhengig av om batteriene måtte være fullladet eller ikke, ja så lar vi motoren gå littt etter start, det kan eksempelvis være så enkelt som at det er for å topplade 12-volt batteriet.

Om bilen er en ladbar hybrid eller ikke, er underordnet i denne sammenhengen, det er til syvende og sist en hybrid, ikke en ren elbil. En helt annen ting er at du kan ha mulighet til å sette bilen i en rent elektrisk modus, men så var det dette med varme da: varmen må jo komme et sted fra: om du har satt opp klima-anlegget i bilen for å gi deg herlige 20 grader på en vinterdag - her hvor jeg bor er det egentlig ganske mange dager der klima-anlegget i bilen min faktisk må yte litt for å holde 20 grader inne i bilen - ja da må som oftest motoren gå for å generere den varme-energien som klima-anlegget trenger for gi deg den lunken du ønsker deg. Sånn er det bare, og man må gjerne mene at Ford og "de andre" burde ha innstallert en rent elektrisk løsning her, men en hybrid er en hybrid, med relativt sett begrenset batterikapasitet. Det er mao IKKE en elbil, på godt og vondt.

Om du av en eller annen grunn ikke ønsker at bensinmotoren skal starte når temperaturen er som den er utover høsten og vinteren, Vel, det vil være vanskelig å unngå at den starter i det hele tatt, men dersom du slår klima-anlegget helt og holdtent av og kjører med snøscooterdress, lue og hansker, ja da vil iallefall bensinmotoren leve et roligere liv. At det er problematisk på noen måte at bensinmotoren starter innimellom? For MDG og dess like kan det kanhende være en torn i siden. Men for alle praktiske hensyn: vi liker litt komfort når vi kjører, herunder å ha det godt og varmt. For ikke å snakke om dugg- og isfritt! At det "øker forbruket" på en hybrid? Nada, du vil uansett ha så lavt forbruk at du kan le hele veien til banken om du kjører bilen i vanlig hybridmodus og lar bilens styringsystem ta seg av inn- og utkobling av bensinmotoren.

At du kan kjøre en en modus som gjør at bilen kjøres mest mulig elektrisk ved småkjøring? Jolly fine, da vil du kanhende spare enda litt drivstoff. Opptatt av utslipp? Tja, i ytterste konsekvens kan du jo parkere bilen og gå over til tråsykkel, det er en mulighet for noen. Men jeg tenker at du har en feiende flott bil med så lavt miljøavtrykk at du kan bruke den med god samvittighet når du først har kjøpt den! Kos deg med bilen din, og spander gjerne de ekstra desiliterne på å ha ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar