0

Kompisittramme soltak, er dette en slitedel

spurt 2021-01-13 16:53:33 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Har en Audi A3 2014-modell som har fått lekkasje inn i bilen. Bilen ble kjøpt av forhandler okt 2017. Etter mye søk etter hvor vannet trengte inn, kom det frem at det var en skjevhet i kompositt-rammen til soltaket som var årsaken. Fikk da, som jeg ikke helt klarer å forstå/`svelge, beskjed av forhandler at dette var ett kjent problem og at dette anses som en slitedel og dekkes derfor ikke fra forhandler eller forsikringsselskap. Mitt spørsmål er; hvordan kan en komposittdel/ramme anses som en slitedel da dette er en del av tak-konstruksjonen? Og at en ikke kan forvente skal vare lenger enn seks år? Ifølge Dahles Auto som er min forhandler var dette ett vanlig problem som de så hos biler med soltak, og som de selv har byttet mange av. Selv om de mener dette er ett vanlig problem, så har de valgt å ikke ha dette som ett sjekkpunkt ved årlig serviceintervall. Forstå det de som kan.....

Takker på forhånd for tilbakemelding/svar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-13 21:01:45 +0100

Hei Det er nå sånn at garanti er bare 5 år på bil men hvis en del byttes før garantitid går ut så kan de gi ytterligere 1 år på del og arbeid altså 6 år. Er soltaket orginalt og urørt så er det 5 år som gjelder og du må nok koste den selv. Regner med at smøring av soltak er et service punkt men å demontere for å bytte tettninger er nok ikke en del av en service. Hvor kjent eller ikke problemet er hjelper nok ikke deg spesielt mye her og slitedel eller ikke så ville ville soltaket hatt 5 års garanti. Det er stort sett bare vindusviskere og komponenter i bremsesystemet som kan unntas fra garantien samt selvfølgelige service komponenter som olje og filtere.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger