0

pendlerbil.

spurt 2021-01-21 11:13:45 +0100

Hei. Jeg pendler ca. 130 km tur-retur jobb hver dag. Hvilken bil tenker du kan være bra til dette? Jeg har mulighet for lading på jobb, men jeg må ærlig innrømme at jeg foretrekker diesel. Jeg må ha motorvarmer/webasto og kupevarmer, da det er kaldt her i vintermånedene.

Håper på svar.

Hilsen ivrig leser:)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-21 12:56:08 +0100

Tja, om du bor på et kaldt sted, gjerne med seriøse vinterforhold på kjøpet, ville jeg satt en svær strek over alt som har med elbil å gjøre, det blir rett og slett for mange kompromisser, for ikke å snakke om ganske så dyrt. I det lange løp vil det være like rimelig å kjøre en passende dieselbrenner, kanhende du bør planlegge for en noe lengre eiertid, men du slipper å dalle med ladekabel et par ganger om dagen og du slipper å bekymre deg for rekkevidde på vinteren. Og bare så det er sagt: med "kaldt" regner jeg med at du snakker om 20-30 blå og deromkring j januar/februar. Om du derimot bor på vestlandet og synes 5 minus er kaldt....vel....det er a complete different matter! Poenget? Man bør ha premissene klart for seg før man tar beslutninger som koster penger og ergrelse og gjøre omigjen!

Jeg tenker også at et seriøst firehjulstrekk vil være en klar fordel for ditt kjøremønster, både i forhold til fremkommelighet, men også - ikke minst - i forhold til sikkerhet og stabilitet. Der er det strengt tatt kun Audi og Jaguar som har noe å stille opp med når vi snakker elbiler, da blir prislappen ganske så heftig...du får f.ex mye Skoda Octavia av siste generasjon med Haldex 5 for en vesentlig lavere pris. Jeg ville ikke vært i tvil et øyeblikk her, men når det er sagt: du sier ikke noe om budsjettet ditt. Med si 3-400.000 er nettopp Skoda Octavia et av de beste kjøpene du kan gjøre når vi snakker pendlerbil, i særdeleshet om du bor et sted der det er seriøse vinterforhold. Jeg valgte en fetter av Octavia for et tilsvarende kjøremønster det siste året jeg var i jobb, og har ikke angret et sekund. Rett nok ble jeg pensjonist raskere enn påtenkt, men det er en grei pensjonistbil også, i disse dager har jeg hatt ufattelig mye glede av firehjulstrekk og markedets beste ESP/antispinn på veier som til tider minner mer om skøytebaner enn veier!

Jeg tenker jo også at du bruker bilen til andre ting, og gjerne ferdes i strøk der begrepet "ladeinfrastruktur" er en helt annen problemstilling enn for de som bor rundt Oslo. I det hele tatt, ha fokus på helhetstankegang, ha fokus på egne preferanser, drit i hva som er "politisk korrekt". Og "spare penger" ved å kjøre elbil? Vel, å tro at det blir fritak for bruksvavgifter og bompenger til evig tid, er som å tro på julenissen eller stole på politikernes valgløfter. Det vil bli dyrt, enten vi vil eller ikke, sånn er det bare, hver gang Ola Dunk "tilpasser" seg, kommer det nye avgifter. Og nei, det kommer IKKE til å poppe opp ladeinfrastuktur over det ganske land de første 10 åra, enn si over et 20-års perspektiv, uansett hvor mye politikerne lover, uansett hvor mye elbilfansen skriker og "krever", dertil er kostnadene for store og gjennomføringsevnen begrenset.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger