0

Hei! vil få en grommere lyd fra min A4 2013 mod. Hva er alternativene som er litt billigere?

spurt 2021-01-22 09:15:07 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! vil få en grommere lyd fra min A4 2013 mod. Hva er alternativene som er litt billigere?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-22 10:23:34 +0100

Skal vi være ærlige, er det ikke noe som heter "kjapt, trygt og billig" her, uavhengig av om du ser for deg å gjøre endringer på innsugingsiden eller eksosanlegget, begge deler krever løsninger som er godkjente på alle nivåer, ikke minst i forhold til utslipp og miljøkrav, og dette må både kunne dokumenteres og føres inn i vognkortet. Om det er noe som helst tvil i forhold til denne gullrekka, ja da får du kjøreforbud ved første EU-kontroll, subisidært river Biltilsynets kontrollører skiltene av bilen uten pardon om du skulle komme i en ute-kontroll. Nå sier du rett nok ikke hva du legger i "litt billigere", men det dreier seg uansett om tusenlapper. Mitt stalltips er å sjekke i retning Flensburg og ta en tur nedover når pandemien roer seg. Vær tydelig på at du skal ha en godkjent løsning når du tar en telefon og bestiller deler og arbeid....ingen snarveier fungerer her!

Men igjen...godkjenning, dokumentasjon, et ord med Biltilsynet når du kommer hjem. Det siste innebærer også at du bør momse inn deler og arbeid mot originale kvitteringer, sånn at du har orden på sysakene.

Og skal du ha billigst mulig og gir beng? Vel, en 7 år gammel bil har jo en ikke ubetydelig restverid, så jeg ville ikke tuklet med verken eksosanlegg eller andre ting her, men som vi vet: baufil er en kjapp og billig løsning der og da, dog blir det jo kjapt dyrt når purken langs veien hører at du kommer kjørenede med "gromlyden" din. Sånn er det bare, og nå for tiden har motefrasen "for miljøets skyld" virkelig aktualisert nødvendigheten av å gjøre slike endringer i tråd med regelverket! Apropos, det burde være unødvendig å minne om at "chiptuning" og "optimalisering" innebærer de samme problemstillingene? Enhver tukling som ikke er godkjent, innebærer pr defisjon at du risikerer kjørefobud, forsikringsproblemer og ikke minst, at enhver potensiell kjøper av bilen din den dagen du eventuelt ønsker å selge den, sier takk, men nei takk! Det er her de virkelige kostnadene ligger: ja, du kan "spare" på "billige" løsninger, men du kan jo selv tenke deg hvor mye bilen din er verdt uten skilter, med kjøreforbud....det er a piece of scrap, knapt nok verdt skrap-panten før du eventuelt bringer den tilbake til forskriftsmessig stand. Verdt å tenke over før du løper og kjøper "billige" løsninger uten antydning til godkjenning og dokumentasjon!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-22 18:17:28 +0100

updated 2021-01-22 18:19:56 +0100

Noen setter inn et kn luftfilter som gir litt bedre lyd ellers er nok ikke mulighetene allverdens på eksos siden da det vil kreve inngripen i bilens utslipps nivå som Norulf nevner. Er nok noen bakre potter man kan sette på for å friske opp lyden og som til og med er lovlig både i antall db og påvirking av utslipp. Ebay er en markedsplass der slike ting selges så ta en titt på utvalget men ikke regn med at den vil høres ut som en v8 fra 70 tallets bilfilmer da fks partikkelfilter og katalysator også er effektive lyd dempere.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger